Hell yes: volgens de wetenschap is het allesbehalve erg om je kinderen te leren vloeken

Betrap jij jezelf ook vaak genoeg op een ‘shit’ of ‘kut’ als het allemaal nét niet lekker loopt? Geen zorgen, het gebeurt. Die ene ‘perfecte’ moeder kan je nog zo veroordelend aankijken, maar geloof ons, je doet niets verkeerd. Vloeken waar je kinderen bijzijn is volgens de wetenschap zelfs allesbehalve slecht.

Ja, echt! Volgens deze onderzoeker is het juist goed is om kinderen te leren vloeken.

Swearing is Good for You

Dr. Emma Byrne (Emma, bedankt) is onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie en auteur van Swearing is Good for You: The Amazing Science of Bad Language. Volgens Emma moeten leraren hun studenten leren vloeken, zodat ze taal beter zullen begrijpen. Daarnaast linkt ze vloeken aan een hoop andere positieve punten: eerlijkheid, een meer robuuste vocabulaire, geloofwaardigheid en – niet geheel onbelangrijk – het verwerken van en omgaan met woede.

Vloekende Wetenschapper

Ze noemt zichzelf ook wel de Vloekende Wetenschapper en beweert dat we de harde taal niet voor onze kinderen moeten verbergen. ‘We proberen scheldwoorden bij onze kinderen vandaan te houden tot ze zelf weten hoe ze ze effectief kunnen gebruiken, maar ik denk dat we deze houding moeten bijstellen’, vertelde Emma op een Engels Science Festival.

Ze refereert op het festival onder andere naar een interessant onderzoek waaruit blijkt dat vloeken in een fysiek pijnlijke situatie je tolerantie voor de pijn met 50 procent laat stijgen. Mensen die neutrale woorden roepen kunnen de pijn veel minder goed hebben.

Vloeken in een hoekje

Ook in haar boek schrijft Emma over de positieve gevolgen van vloeken. Vloeken zou dus helpen bij fysieke pijn, angst verminderen, trauma slachtoffers weer aan het praten krijgen en samenwerking tussen mensen stimuleren.

‘Je kind effectief leren vloeken en hem supporten met empathie, is veel beter dan hem proberen te verbieden dit soort taal te gebruiken’, legt Emma uit.
Natuurlijk wil je niet dat je kind constant losgaat in het openbaar en hoeft -ie niet in iedere zin te schelden, maar op een veilig plekje mag hij best even tieren.

LEES OOK: Moeder koopt scheldende pop voor dochter en het internet gaat stuk

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Hell yes: volgens de wetenschap is het allesbehalve erg om je kinderen te leren vloeken
Sluiten