Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 31 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Kinderen voor Kinderen na veertig jaar nog steeds wa-wa-wa-waanzinnig populair

Kinderen voor Kinderen bestaat dit najaar 40 jaar. Een mijlpaal die gevierd werd met vier spectaculaire shows in Ahoy Rotterdam. Een feest der herkenning en de redactie van Famme mocht erbij zijn.

Kinderen voor Kinderen 40! De grote show

Buiten voor de ingang staan honderden kinderen al ruim voor aanvang van de show te trappelen. Ondertussen warmt een orgeldraaier de menigte alvast op, megahits zoals de ‘Pasapas’ en ‘Op een onbewoond eiland’ klinken over het plein voor Ahoy. Twee meisjes uitgedost in glitters en pailletten blijven nummers bij de orgeldraaier aanvragen. Het is duidelijk, de kinderen hebben er zin in.

Als de deuren eenmaal opengaan kan het feest écht beginnen. Na het voorprogramma, waarin een aantal liedjes en dansjes van de laatste cd worden voorgedaan, start de echte show. Presentatoren Anne Appelo en Pepijn Gunneweg maken hun entree en het kinderkoor opent volgens traditie met de welbekende Kinderen voor Kinderen tune.

Kinderen-voor-kinderen-ahoy-famme.nl
Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Nieuw en oud

Tijdens de show komen alle liedjes van de nieuwe cd langs, maar ook oude klassiekers worden niet vergeten. Een uitverkocht Ahoy gaat los en zowel ouders als kinderen zingen en dansen mee. Er worden medleys gezongen van de grootste hits die de afgelopen veertig jaar zijn gemaakt. Favorieten als ‘Ha, ha, ha, je vader’ en ‘Meidengroep’  worden uit volle borst mee gezonden.

Kinderen-voor-kinderen-ahoy-famme.nl
Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Het leeuwendeel van de show bestaat uit nieuwe nummers. Zoals altijd bij Kinderen voor Kinderen snijden ook deze nieuwe liedjes hedendaagse thema’s aan. Zoals het nummer ‘Voetbalfan’ tegen voetbalgeweld. Of het nummer ‘Kinderogen’ dat gaat over gelijkheid. Daarnaast wordt het nummer ‘Stiekem snoepen’ opgevoerd. Dit liedje is gemaakt door groep zes van school Het Startblok uit Harderwijk. Zij deden begin dit jaar mee aan de liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen en wonnen.

Na ruim een uur sluit de show af met de Pasapas, die zelfs de meest verlegen kinderen van de stoel af krijgt. De kinderen en het publiek kunnen terug kijken op een geslaagde show.

Terugkijken

Konden jullie de shows in Ahoy niet live bewonderen? Niet getreurd! Op zaterdag 9 november om 19:25 uur wordt de hele show van Kinderen voor Kinderen uitgezonden bij Zapp op NPO 3. Is dit te laat? De show wordt ook nog herhaald op 10 november om 14.30 uur, 16 november om 11:00 uur en 1 december om 14:15 uur.

Lees ook: 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kinderen voor Kinderen na veertig jaar nog steeds wa-wa-wa-waanzinnig populair
Sluiten