Kids 8 jan 2019 Rachelle Abbas

Moeder: ‘Ik vind het kind van mijn vriendin vreselijk, stel ik me aan?’

Het kan natuurlijk zijn dat je de kriebels krijgt van hoe andere kinderen zich gedragen. Dat ondervond ook deze moeder. Ze kan het 12-jarig zoontje van haar vriendin echt niet uitstaan en weet niet goed wat ze er mee aan moet.

Het verhaal

‘Jake heeft absoluut geen respect voor volwassenen. Hij gedraagt zich alsof hij één van ons is. Tijdens Kerst en Oud en Nieuw gingen we met wat mensen erop uit, en hij wist de hele beleving te verpesten. Iedere avond zat hij aan tafel met zijn handen achter uit hoofd, alsof hij in charge was. Hij bemoeide zich met gesprekken waar ‘ie niet eens iets van af weet.’

Op een avond, toen ik het avondeten had gemaakt, vond hij het nodig om me te vertellen dat de kip ‘te gaar’ was en dat de saus leek op iets ‘wat zijn hond had uitgespuugd’. Ik besloot het maar een beetje weg te lachen, maar geen van zijn beide ouders greep in. Later die avond vroeg hij zijn moeder ‘waarom haar tanden zo geel waren?’ terwijl hij naar mij keek. Hij zei het extra hard zodat iedereen het zou horen. Zijn moeder, mijn vriendin, was er duidelijk van geschrokken.

Opvoedkwestie week 2: ‘Mijn zoontje gaat regelmatig keihard gillen zodra er een kindje in zijn buurt komt’

Het probleem is dat ik wel weet dat dit geen fase is. Zijn vader is ook zo, hij heeft iets heel arrogants over zich als er sociale situaties plaatsvinden. Ik weet niet goed wat ik moet doen – ik lach het nu vaak weg, maar ergens heb ik ook de neiging om er iets van te zeggen. Ik kan hem gewoon echt niet uitstaan’

Heb jij ook een keer zoiets meegemaakt? Of heb je advies en tips voor moeders die dit wel herkennen? Deel het met ons op het Mamaforum

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder: ‘Ik vind het kind van mijn vriendin vreselijk, stel ik me aan?’
Sluiten