Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 28 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wetenschap zegt: je kinderen vroeg naar bed brengen verlaagt stress

Breng je je kinderen ook wel eens later naar bed omdat je gewoon even niet de kracht kan opbrengen voor die eeuwige strijd? Of nog druk bezig bent en het laat gaan? Begrijpelijk, maar toch loont het de moeite om ze enigszins op tijd onder de wol te krijgen. 

Vroeg naar bed, minder gestrest

Australische onderzoekers keken 9 jaar lang naar 3600 opgroeiende kinderen en hun ouders. Zo ontdekten ze dat ouders die strikt een vaste bedtijd aanhouden minder gestrest zijn. Bovendien waren de kinderen die op tijd (voor 20:30 uur) naar bed ging vrolijker en gezonder dan hun leeftijdgenoten. Je kinderen op tijd naar brengen is dus eigenlijk goed voor alle betrokken partijen.

Fijn dat dit onderzoek het bevestigt, maar stiekem hadden we het zelf natuurlijk ook wel kunnen bedenken. Hoe vroeger je kinderen onder de wol liggen, hoe meer tijd je immers hebt om te Netflixen, je nagels te lakken, een vriendin te bellen of een keer een gesprek te voeren met je geliefde.

Obesitas

Mocht je nog meer reden nodig hebben: onderzoek uit 2016 toonde al aan dat kinderen die vroeg gaan slapen later minder kans hebben om als tiener obesitas te kweken. Hoe vroeger een kind gaat slapen, des te groter de kans dat het de aanbevolen hoeveelheid slaap haalt. Kinderen die voor 9 uur ‘s avonds slapen, slapen gemiddeld 78 minuten langer dan de nachtuiltjes onder ons. En we weten allemaal dat je kind later naar bed laten gaan niet zorgt voor uitslapen. Integendeel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wetenschap zegt: je kinderen vroeg naar bed brengen verlaagt stress
Sluiten