Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 11 mei 2015

Kinderen zijn goed voor je bullshit radar, maar écht

Eén van de dingen die je gratis bij het moederschap cadeau krijgt (naast nachten met weinig slaap, eeuwige bezorgdheid en een post pregnancy body), is… een bullshit radar. Heerlijk cadeau! Het gaat een levenlang mee en je hebt er dagelijks plezier van.

1. Hier heb ik geen tijd voor

Vroeger kon je eeuwig in een vervelende situatie blijven hangen. Een baan waar je niet helemaal gelukkig in was bijvoorbeeld. O, wat kon je je ’s avonds opvreten over die-en-die collega die dat-en-dat had gedaan. Maar hé, een moeder (helemaal een werkende) heeft verrekte weinig uren in een dag. Dus: sorry, hier heb ik geen tijd voor. Je bullshit radar dwingt je spijkers met koppen te slaan; wegwezen daar.

2. Dat doe je maar bij iemand anders

Ook in vriendschappen en andere sociale contacten is de bullshit radar een geweldig instrument. Vind je dat iemand je niet oké behandelt, dan was vroeger de optie ‘het lijdzaam ondergaan en twijfelen aan jezelf’ een heel reële. Want: waarom dóet iemand zo? Tegenwoordig krijgt een vriendin die zich niet gedraagt als een vriendin bijna automatisch the cold shoulder of een flinke terechtwijzing. Want: je gaat echt geen slecht voorbeeld zijn voor je dochter door je als een hondje te laten schoppen, hell no.

3. Ja, daahaaag

Een telefonisch verkoper die je een ‘prachtaanbieding’ wil doen? De kassamedewerker die met je in discussie gaat? De buurvrouw die maar niet wil stoppen met het delen van haar levensverhaal? Ja daahaag…

4. Am I really the sort of enemy you want to make?

Een moeder is een leeuwin, als het gaat om de belangen van haar kind. En wat er met jou gebeurt heeft nu eenmaal óók gevolgen voor je kind. Dus strijd je voor je belangen of voor die van je kind, dan ga je er vól in. Want wee degene die met jou denkt een loopje te kunnen nemen. Nu je moeder bent, kun je iedereen hebben. Je enige gedachte, om met Claire Underwood van House of Cards te spreken: ‘Am I really the sort of enemy you want to make?’

5. Fuck dat

De plinten die na zes jaar in jullie huis nog stééds niet gelegd zijn? Fuck dat. Er zijn belangrijker zaken in het leven. Zoals een Lego-kasteel met je dochter bouwen (ook zonder plinten).

Welke dingen komen bij jou niet meer door de bullshit radar heen? Praat mee op onze Facebookpagina!

Lees ook: 11 x waarom je weekend niet leuker is sinds je kinderen hebt >

Reageer op artikel:
Kinderen zijn goed voor je bullshit radar, maar écht
Sluiten