Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Horoscoop 23 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Kinderhoroscoop Ram: dit is wat je kunt verwachten van je kleine rammetje

Is jouw kind tussen 21 maart en 20 april geboren, dan is hij of zij een echte enthousiasteling die precies weet wat-ie wil. Rammen zijn druktemakertjes die het goed kunnen vinden met Leeuwen en Boogschutters. Dit is wat je precies van je kleine Ram kunt verwachten.

Wat typeert een Ram?

Een Ram is een Vuur element. Dit zijn de pioniertjes van de dierenriem. Deze vuurtypetjes zijn warmbloedig en dat zorgt voor een temperamentvol karakter. 
Ze staan vol zelfvertrouwen en blakend van levensvreugde in de wereld. Zijn overal voor in en lopen meestal voorop. Zijn snel geneigd om spannende, gekke en avontuurlijke dingen te doen. 
Dit zijn de enthousiastelingen van de dierenriem en staan snel in vuur en vlam. Ze houden van overdrijven. Houd daar rekening mee als ze weer vol enthousiasme over hun plannen komen vertellen. Ram-kinderen zijn bijna altijd goedgehumeurd en meteen ’s ochtens klaar wakker. 
Vol energie beginnen ze dan weer aan de nieuwe dag.

Activatie

Daarom is een sport, zo klein als ze zijn, 1 van de belangrijkste dingen voor je kind. Ze houden van wedstrijdjes en zetten alles op alles om te winnen. Belangrijk is om hun energie te leren verdelen, ze zetten direct alles op alles en zijn snel buiten adem. Buiten spelen is heerlijk, lekker rennen, springen en schreeuwen. Toch moet een Ram geactiveerd worden om iets te gaan doen. Als een Ram alleen is, gebeurt er namelijk maar weinig van al het bovenstaande.

Lekker lawaai maken

Na een hele dag op school zitten moeten Ram-kinderen hun energie direct kwijt. Je ziet ze dan op het schoolplein vechten en ravotten met elkaar. Toch is het belangrijk dat ze ook leren om dingen samen te doen. Dat kan bijvoorbeeld goed door in groepje muziek te maken. Daar moeten ze goed naar elkaar luisteren en verschillende ritmes spelen, en ze kunnen ze ook nog eens lekker lawaai maken. Als je wilt dat je kind even rustig wordt, laat het dan lekker gaan knutselen of een tekening maken. Het komt dan langzaam weer bij zichzelf.

Kalmerend en ontspannend

Het totemdier van een Ram is de Havik, die jagen net als de Ram ook op nieuwe dingen om te ondernemen. 
De kleuren van de Ram zijn rood en oranje. Ook speelgoed in deze keuren spreekt je kind erg aan. 
Leg op de vensterbank in de slaapkamer een Granaat steen, deze steen geeft kracht en maakt energiek. 
De bloem die bij de Ram hoort is de paardenbloem, alle onderdelen hiervan zijn nuttig. Vooral de kalmerende en ontspannende eigenschappen kunnen Rammen goed gebruiken.

Sterrenbeelden waar de Ram goed mee op kan schieten zijn de andere vuurtekens Leeuw en Boogschutter. Je kunt er ontzettend mee lachen, leuke dingen mee bedenken en doen, zijn altijd enthousiast en vinden ook heerlijk om te overdrijven, nou dat is op jouw lijf geschreven.
Met de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok, ligt het iets anders. Deze tekens zijn wat traag in jouw ogen, en het duurt je te lang voordat ze in actie komen.

De watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn aanvullend voor de Ram, ze geven je rust en halen de creativiteit in jou omhoog.
De luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn communicatief en sociaal ingesteld.
Dit is een mooie aanvullende eigenschap voor de op actie gerichte Ram. Deze tekens brengen je in contact met andere sterrenbeelden en kun je van leren om het meer “samen” te doen. 
 


Het sterrenbeeld van jouw kind gemist? Bekijk hier alle horoscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kinderhoroscoop Ram: dit is wat je kunt verwachten van je kleine rammetje
Sluiten