Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Horoscoop 23 dec 2016

Kinderhoroscoop Steenbok: dit kun je verwachten van je bokje

Steenbokken worden geboren tussen 22 december en 21 januari. Benieuwd wat een Steenbok typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Steenbokje is?

Wat typeert een Steenbok?

Het zijn de vriendelijke serieuze kinderen van de dierenriem. Het element aarde hoort bij dit sterrenbeeld. Begrippen als serieus, verantwoordelijk, autoriteit, doorzettingsvermogen, geduld, koppigheid, dwarsigheid, zijn eigenschappen die bij de Steenbok horen.

Als je wel eens in de dierentuin bent geweest, heb je vast de steenbok gezien. Meestal staat hij alleen bovenop een kale rots. De manier waarop hij daar staat, zegt veel over het karakter van de steenbok. Rustig, wat uit de buurt van de rest, maakt niet veel geluid. Zo zijn Steenbok kinderen ook. Ze zijn een beetje verlegen en houden zich liever wat op de achtergrond.

Wat als je kind een Steenbok is?

Ze zijn de ‘oude wijze’ zielen die op de aarde komen met veel verantwoordelijkheid. Neem ze vooral serieus, en laat ze hun eigen gang gaan. Dat kun je rustig doen, want ze lopen niet in zeven sloten tegelijk. Ze hebben een hekel aan betutteling en willen eigenlijk altijd als volwassene aangesproken en behandeld worden. Sta je bij een stoplicht te wachten. Dan zullen ze altijd geduldig wachten tot het licht op groen springt. Regels en structuur passen bij ze.

Je hebt het als ouders maar getroffen met een Steenbok bij je thuis. Ze houden van gezelligheid, gaan lekker hun eigen gang, zijn vriendelijk en vinden het leuk om je te helpen met allerlei klusjes in en om het huis. Wat lastig is voor ze is dat ze hele hoge eisen stellen aan zichzelf. Ze willen alles heel goed doen en als ze iets doen waar ze niet zo goed in zijn, kunnen ze flink lopen “bokken”.

IJverig en ambitieus

Op school zijn ze een voorbeeld voor andere kinderen. Ze zijn ijverig, geconcentreerd en zo klein als ze zijn al ambitieus. Ze willen de beste zijn en het ver schoppen in de maatschappij. Diploma’s zijn dan ook heel belangrijk voor ze. Hang dus het zwemdiploma aan de muur in een mooi lijstje en ze lopen zowat naast hun schoenen van trots. Zo flink als ze zich voordoen, let op dat ze ook heel kwetsbaar zijn. Ze willen alles zo goed doen, met hun grote verantwoordelijkheid en plichtsgevoel, dat ze hierdoor ook tegen dingen aan kunnen lopen. Door hun gereserveerdheid vallen ze in gezelschap niet vaak op, terwijl ze toch zo hun best doen. Geef ze af en toe een extra schouderklopje en ze glimmen van oor tot oor!

Je geeft je kind het mooiste cadeau mee, als je ze opvoedt tot een gerespecteerd burger van de samenleving. Neem je kind daarom serieus in wat het doet. Door hun plichtsgevoel en doorzettingsvermogen hebben ze soms veel behoefte aan warmte, spontaniteit, en humor. Door deze eigenschappen blijven ze en beetje in evenwicht. In de maatschappij zijn Steenbokken de leiders onder ons. Ze staan vaak aan de top van grote bedrijven en organisaties.

Weetjes over de Steenbok

De kleuren van de Steenbok zijn zwart en wit, net zoals hun karakter. Stenen die bij ze horen zijn de Onyx en de Bergkristal, een heldere doorzichtige steen. Steenbokken houden van stenen, en als je een steen bij ze op de kamer zet kunnen ze er uren naar kijken en filosoferen waar die vandaan komt en wat er allemaal ‘in’ zit.

Jouw sterrenbeeld gemist? Bekijk dan hier alle horoscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kinderhoroscoop Steenbok: dit kun je verwachten van je bokje
Sluiten