Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 13 dec 2017

6 tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer

Heb jij thuis meer kinderen dan kamers? Grote kans dat je er tijdens de inrichting van de slaapkamer achter komt dat de styling van zo’n gedeelde kinderkamer net even lastiger is. Je hebt namelijk opeens te maken met de wensen van meerdere kinderena. Een kinderkamer delen moet leuk zijn voor iedereen.

Om je een beetje op weg te helpen geven wij je een aantal tips en inspiratie als broers of zussen een kinderkamer delen.

Tip 1

Verdeel de kamer met kleur
Natuurlijk ziet het er mooi uit als de kamer één geheel is, maar vaak hebben al je kinderen niet dezelfde lievelingskleur. Met verf kun je gemakkelijk de kamer verdelen. Verf ieders ‘hoek’ in de gewenste kleur en maak vlakken of patronen op de muur.

Bron: Pop Sugar

Tip 2

Gebruik gordijntjes als roomdivider
Naarmate kinderen ouder worden, hebben zij meer behoefte aan privacy. Hang daarom gordijnen als roomdivider langs het bed. Misschien wil je dochtertje wel heel graag een hemelbed?

Tip 3

Stapel om ruimte te besparen
Een stapelbed is ideaal in de wat kleinere kamer of als je de gedeelde kinderkamer ook direct als speelkamer wilt gebruiken. Zo is er genoeg ruimte over voor bijvoorbeeld een gave tipi tent.

Tip 4

Zorg voor een slimme indeling
Ga je niet voor het stapelbed, maar is de kinderkamer toch redelijk klein? Vaak heb je al gauw de neiging om bedden met het hoofd tegen de wand te zetten, omdat je dat gewend bent van hotelkamers. Maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Door de bedden langs de wand te zetten, houd je de vloer vrij voor andere dingen.

Bron: Dijous

Tip 5

Zorg voor genoeg opbergruimte
Een gedeelde kinderkamer betekent helaas geen gedeelde rommel, maar juist dubbel zoveel spullen! Daar wil je niet graag je nek over breken en daarom is genoeg opbergruimte een must. Benut zoveel mogelijk lose ruimte, zoals de ruimte onder het bed.

Bron: Cooqy

Tip 6

Bedstedes zijn ideaal
Eigenlijk is een bedstede een soort klein kamertje in een grotere kamer en daarom ideaal in een gedeelde kinderkamer. Je kunt de bedstede ook nog elk een eigen kleur geven of helemaal persoonlijk maken met de verzamelingen van je kids. Maak bijvoorbeeld een plankje in elke bedstede waar de kinderen hun verzameling schelpjes en steentjes kwijt kunnen.

De kinderkamer delen & tips

Wat dacht je van wolkjes in de kinderkamer voor een dromige look?  Of deze te gekke designerlampen die ook nog eens betaalbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer
Sluiten