Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 11 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Twee kids op één kamer? 12 x inspiratie voor kinderkamers waar meerdere kids slapen

Of je nou ruimte te kort komt, een tweeling hebt of dat je kids zelf graag samen slapen: er zijn genoeg redenen te bedenken waarom twee kids op één kamer slapen. Het is soms even puzzelen met de ruimte maar deze 12 voorbeelden van een kinderkamer bewijzen dat samen slapen én heel gezellig is én er heel mooi uitziet.

Een kinderkamer inrichten is zo makkelijk nog niet. Je wilt dat het er gezellig uitziet en als er meerder kids op één kamer slapen moet het ook nog eens praktisch zijn. Wij hebben de beste inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Kinderkamer voor meerdere kids

Als je deze twaalf kinderkamers ziet, heb je ongetwijfeld voldoende inspiratie om in je eigen huis aan de slag te gaan. Dit ziet er toch stuk voor stuk prachtig uit?

1. Wit en houtmaterialen

Hout geeft de ruimte (hoe klein die ook is) een warme uitstraling. Gebruik daarbij wittinten zodat de ruimte wel groter en licht oogt dan hij daadwerkelijk is. Dit benadruk je door zelfs witte bedden in de ruimte te plaatsen. Voeg wat leuke lampjes toe en klaar is de gezellige kinderkamer.

2. Behang om het gezellig te maken

Een behangetje maakt een (kleine) ruimte al snel gezellig. Je hoeft niet per se een kinderlijk behangetje te kiezen zoals je ziet op onderstaande foto. Hang twee leuke rekjes aan de muur en zet jullie favo boekjes op een rij. Cute!

3. Praktisch én leuk voor de kids

Als je met een kleine ruimte werkt is het slim om te denken in oplossingen. Door onder het bed veel opbergruimte te maken ziet de kamer er altijd opgeruimd uit en kun je echt álles kwijt. De kids zullen ook blij zijn met zo’n tof bouwwerk in hun kamer. Om het af te maken hang je ergens een kurkwandje op waar ze zelf foto’s aan kunnen ophangen.

4. Houd het simpel voor rust

Als je nog kleine kinderen hebt, is het goed om een rustige kamer te maken. Als jouw tweeling tegelijk in bed ligt is het een slim idee om twee bedjes aan elkaar te zetten zoals ze hier ook hebben gedaan.

5. Verschillende kleuren voor de kids

Als je toch een beetje onderscheid wil maken op de kinderkamer tussen twee kids is het slim om met verschillende kleuren te werken. Laat ze allebei hun lievelingskleur uitzoeken, zo voelt het toch echt als hun eigen kant van de kamer.

6. Rustiek en landelijk

Dit oogt misschien een beetje druk maar hoe langer je naar deze kamer kijkt hoe gezelliger hij wordt. Ook hier hebben ze gebruik gemaakt van houten elementen om het een rustieke uitstraling te geven. In combinatie met het wit oogt dit toch heel ruim. Leg een fluffy vloerkleed neer om de kinderkamer toch een warme look te geven.

7. Speelhuisjes op de kinderkamer

Geen kind dat niet blij wordt van slapen in zo’n leuk huisje. Vond jij het als kind zelf ook zo gezellig om onder een klamboe te slapen? Dit geeft een beetje hetzelfde gevoel.

8. Een geheel maar toch apart

Jongen en een meisje op één kamer moeilijk te combineren qua stijl? Echt niet en dat bewijst de kinderkamer hieronder. Als je kiest voor zachte tinten roze en blauw matchen deze hartstikke goed bij elkaar.

9. Donkergroen voor een stoere look

De donkere wanden geven deze kamer een stoere maar toch warme uitstraling. Door witte bedden op een witte vloer te plaatsen creëer je wel nog ruimtelijkheid. De bedjes zijn zo neergezet dat beide kinderen meer hun afgebakende ruimte hebben als ze slapen. Slim!

10. Een rustige en kalme kinderkamer

Als je schuine muren hebt (vaak op zolders) hoeft dat niet meteen te betekenen dat dat loze ruimte is. Plaats twee wat lagere bedden tegen de muur en je maakt er juist handig gebruik van.

11. Druk maar toch georganiseerd

Dit lijkt misschien een ongeorganiseerde en drukke kamer maar dat valt hartstikke mee. De kleuren zijn sowieso helemaal van nu en de bedjes zijn ook praktisch geplaatst in de hoek om ruimte te besparen.

12. Spelen met ruimte

Een hoogslaper werkt ook altijd goed op een kinderkamer waar meerdere kids slapen. Er zijn verschillende soorten hoogslapers en bij deze is het vooral zo dat de kids duidelijk hun eigen bedje hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme