Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Kids 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Handige tips voor een kinderkamer die met je kind meegroeit

Hoe graag we de tijd wel eens stil willen zetten, kinderen groeien als kool. Heb je net een leuk paar kinderschoenen gescoord, mag je alweer een nieuw paar bemachtigen. Maar niet alleen garderobekasten hebben af en toe een flinke update nodig. Ook de kinderkamer mag om de zoveel tijd onder handen genomen worden.

Je kind groeit niet alleen in centimeters, maar ook in levensstijl. Hoewel Nijntje een jaar geleden nog erg geliefd was, kan dat binnen een dag veranderen. Daarom is het handig om een kinderkamer in te richten die met je kind meegroeit. Wij helpen je een handje met deze handige tips.

Feng Shui voor de babykamer – Mamaenzo

De kinderkamer inrichten is misschien wel één van de leukste dingen om als (aanstaande) ouder aan te pakken. Dat wordt meubels, kleuren en dessins kiezen. Misschien is Feng Shui een idee? De kinderkamer is namelijk een fantastische plaats om Feng Shui toe te passen.

Ga voor basic kleuren

Felroze is misschien wel hartstikke hip, maar als je dochters lievelingskleur ineens verandert naar appeltjesgroen kun je acht keer over die mooie roze muur heen verven. Houd de muren wit, beige of grijs om drastische veranderingen te voorkomen. Kies liever een klein stukje muur of de kozijnen om te experimenteren met een andere kleur verf of behang. Deze regel geldt trouwens ook voor de vloer en de meubels.

Bron

Leuke accessoires

Decoratie, zoals gordijnen, lampjes, kleedjes, beddengoed, kussentjes en schilderijen kosten veel minder tijd en energie om te vervangen. Gezien de smaak van je kind om de haverklap kan veranderen kun je de kinderkamer beter opleuken met accessoires dan met een nieuw likje verf, behang of vloer.

Die Woezel en Pip-gordijnen zijn binnen no time ingewisseld voor stoere spijkerstof gordijnen. En dat bloemachtige dekbed maakt snel plaats voor een hip panterprintje.

Bron

Lange houdbaarheidsdatum

Het is logisch dat een babybed vervangen moet worden door een kinderbed. En dat een commode en een box op een gegeven moment overbodig worden. Maar wanneer de tijd van ‘grote meubelen’ aanbreekt is het goed om te investeren in meubelen die een langere tijd meegaan.

Zo is een meegroei bed hartstikke handig, evenals een eenpersoonsbed die kan worden omgetoverd tot tweepersoonsbed of hoogslaper, waar een bureau onder geplaatst kan worden. Een grote garderobekast komt altijd van pas, eerst voor opslag en later is dit handig voor het moment dat kids hun eigen kleding kunnen kopen.

Bron

 

Multifunctioneel

Wanneer je dochter niet meer aan een bureautje studeert, kun je het bureau voorzien van een spiegel en voila; je hebt een kaptafel gecreëerd. Kinderstoeltjes kunnen fungeren als nachtkastje. Ladekastjes kunnen worden omgetoverd tot tv-kast. Een speelgoedkisten blijven altijd handige opbergtools. Is je tweede naam niet crea Bea? No stress! Pinterest biedt je een flinke dosis inspiratie voor een leuke kinderkamer!

Bron

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handige tips voor een kinderkamer die met je kind meegroeit
Sluiten