Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Work & Life 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

5 low budget tips voor een opgeruimde kinderkamer (het kan echt!)

We weten allemaal dat de kinderkamer al snel een rommeltje kan worden. Rondslingerend speelgoed, talloze LEGO-blokjes, knuffels, Barbiepoppen en noem het maar op. Kinderen spelen er graag mee, maar opruimen, ho maar.

Met deze low budget tips krijg je die kinderkamer wél een stuk opgeruimder.

1. Hang speelgoed op aan een pegboard

Een pegboard is een bord met allemaal gaatjes, waar je vervolgens items in kunt hangen. Ideaal voor de kinderkamer! Met een aantal haken en speciale pegboard bakjes kan je namelijk gemakkelijk het speelgoed van de kids ophangen. Zo blijft de vloer tenminste vrij om te lopen.

2. Gebruik de ruimte onder meubels goed

Staat het bed van je kleine op pootjes, of is er ruimte onder de kledingkast of commode? Maak er gebruik van! Spullen die je niet zo vaak gebruikt kan je gemakkelijk in (plastic) dozen stoppen, en netjes opbergen in de ruimte onder de meubels. Anders komt er toch alleen maar stof onder. En eerlijk is eerlijk, minder plekken om te stofzuigen vinden we alleen maar fijn.

3. Manden aan de muur

Manden zijn het antwoord op alles. Bergen met speelgoed berg je binnen no time op in een leuke, stijlvolle mand. Stapel manden op elkaar, verstop ze in een boekenkast óf hang ze aan haken aan de muur.

4. Maak de opbergdozen leuk

Gebruik je saaie kartonnen dozen als opbergruimte? Maak ze leuk! Zo zagen we op Instagram een kartonnen doos waar vooral race-auto’s in bewaard werden vrolijk versierd met een racebaan.

Dit idee kan je natuurlijk veel breder doortrekken. Maak een sprookjesbos doos voor de knuffels en poppen die ‘s nachts ook moeten slapen, of kleur de doos van de kleurpotloten en stiften in alle kleuren van de regenboog. Zo wordt opruimen voor je kind namelijk een stuk leuker.

5. Kapstok in de kinderkamer

We schreven er al een ander artikel over: een kapstok in de kinderkamer is echt hartstikke hip. Niet alleen leuk om er accessoires aan te hangen, maar ook rommelig speelgoed kan je er makkelijk aan kwijt. Hang manden of netjes aan de kapstok en je zorgt ervoor dat de kinderkamer ineens een stuk opgeruimder is.

Meer tips voor het interieur van de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 low budget tips voor een opgeruimde kinderkamer (het kan echt!)
Sluiten