Gina Koninkx
Gina Koninkx Tips & Tricks 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Je muur half verven? In deze kinderkamer staat het fantastisch

Het is een van onze favoriete trends van de laatste jaren: een muur half verven. Het is een makkelijke manier om elke kamer veel dynamischer te maken zonder al te veel moeite. Je eigen slaapkamer spannender, maar ook in de kinderkamer staat het érg leuk. Kijk zelf maar naar de onderstaande foto’s.

Ook leggen we je uit hoe je de perfecte rechte lijn schildert: Een muur half verven, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn.

Bron:

Hartstikke hip: een muur half verven

In deze kinderkamer is er gekozen voor een grijze variant van sage green, een van de populairste kleuren van het moment. Deze kleur is perfect geschikt voor een stoere kinderkamer waarbij ook de kwaliteit van de slaap voorop staat.

> Wist je dat kleuren in de kinderkamer het gedrag van je kindje negatief kunnen beïnvloeden? Hoe de kleur van de kinderkamer het gedrag van je kind kan beïnvloeden.

Ga voor string lights als nachtlampje in de kinderkamer

In de hoek van de kamer hangt een romantische string light. Zo’n streng met kleine lampjes kan hartstikke fijn zijn op momenten dat je kleine niet durft te slapen door het monster in de kast. De lampjes zijn fel genoeg om nog iets te kunnen zien, maar zorgen er ook voor dat je kind geen last heeft van het licht.

Bron:

Zo’n rechte lijn in de kinderkamer mag je trouwens gerust ‘breken’. In de bovenstaande foto zien wij drie kleine fotolijstjes die precies over de lijn hangen. Dit doorbreekt het lijnenspel van de muur, en maakt de kamer minder statisch.

Bron:

Een gallery wall aan de muur? Yes, dat maakt zo’n half geverfde muur misschien nóg wel leuker. Een kleurtje aan de onderkant (of bovenkant natuurlijk) van de muur doet namelijk net zo goed mee in de gallery wall. Pluspunten als je de kleur van de muur nog een keer terug laat komen in de gallery wall.

En, hebben we je overtuigd? Ga jij ook een muur half verven in de kinderkamer? Laat het ons weten op Facebook of tag ons op Instagram. Vinden we leuk!

Meer toffe tips voor de kinderkamer:

Dit artikel verscheen eerder op Roomed en is geschreven door Sharon van der Werf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je muur half verven? In deze kinderkamer staat het fantastisch
Sluiten