Gina Koninkx
Gina Koninkx Tips & Tricks 19 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Gaat jouw zoon of dochter op kamp? Vergeet dan niet deze spullen in te pakken

Als je zelf geen zes weken lange zomervakantie hebt maar je kids wel is het best handig als ze een aantal dagen op kamp gaan. Er zijn verschillende zomerkampen – van scouting tot surf, of zeilkamp – waar je kids ongetwijfeld een onvergetelijke tijd zouden hebben.

Als je je kids hebt opgegeven voor een zomerkamp is het bijna tijd om koffers in te pakken. Deze items kunnen in ieder geval niet ontbreken op een kinderkamp.

1. Zak- of hoofdlamp

Altijd handig als ze in het donker hun weg moeten vinden. Of ze nou gaan speuren als het schemert of iets moeten vinden in hun tas, een zaklamp is altijd handig en zeker geen overbodig item op een kamp.

2. Sneldrogende handdoeken

Dé uitvinding van de eeuw waarmee je kan voorkomen dat je kids thuis komen met een muffe tas. Sneldrogende handdoeken zijn gemaakt van een stofje dat snel haar vochtigheid weer verliest en dat vinden ze zelf ongetwijfeld ook fijn.

3. Tas om vieze kleren in te doen

Stop in de weekendtas nog een extra tas waar ze hun vieze kleren in kunnen doen. Zo wordt het in hun tas niet één grote wirwar aan schone en vieze kleding door elkaar.

4. Waterschoenen

Waterschoenen zijn altijd handig en je weet maar nooit wanneer ze ze nodig hebben. Sowieso goed dus om voor de zekerheid in hun tas te stoppen.

5. Label alles

Een handige tip is om alle spullen van je kids te labelen. Je kunt patches kopen met hun naam erop die je in kleding kan strijken zodat ze zeker weten niet hun kleding verwisselen met die van andere kids.

6. Wegwerpcamera

Je zou hier niet meteen aan denken en het is ook niet per se nodig maar het is een heel leuk idee om je kinderen een wegwerpcamera mee te nemen. Ze bepalen zelf waar ze foto’s van maken en daar komen de leukste plaatjes uit voort.

7. Tekentang

Als je kinderen op kamp gaan is de kans best aannemelijk dat ze ergens een teek (of andere insectenbeet) oplopen. Geef ze voor de zekerheid een tekentang mee voor als de leiding van het kamp er niet meteen een bij de hand heeft. Kan geen kwijt toch?!

Lees ook: 10 x redenen waarom zomerkamp te gek is (zowel voor je kind als voor jou).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gaat jouw zoon of dochter op kamp? Vergeet dan niet deze spullen in te pakken
Sluiten