Renée
Renée Algemeen 9 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarom je juist wél met een babystem tegen je hond zou moeten praten

Eerlijk is eerlijk: je kunt er niks aan doen. Kinderlijk praten tegen je hond (of een hond op straat) gaat eigenlijk vanzelf. Veel mensen snappen er niks van, maar weet je wat? Volgens onderzoek schijnt het juist hartstikke goed te zijn om een babystem op te zetten.

Kinderlijk praten tegen honden

Kinderlijk praten of een hoge toon aanslaan zorgt er namelijk voor dat je hond luistert en ergens blij voor wordt als we het onderzoek mogen geloven. Een groep onderzoekers van de Universiteit van Yorks Department of Psychology zetten namelijk een groep honden en mensen bij elkaar. De honden reageerden amper als mensen op een normale toon iets zeiden wat niet hond-gerelateerd was. Maar zodra ze iets met een hoge stem en hond-gerelateerd uitspraken werden de honden wel blij.

LEES OOK: Laissez faire baas of Tijgerbazinnetje? Hond opvoeden gebeurt hetzelfde als de kinderen

Relevant

Op de kinderlijke toon praten tegen een hond en iets zeggen wat over hen gaat (Ga je mee? Wil je eten?) is volgens het onderzoek juist nodig voor honden. Als het niet voor hen bestemd is en niet op een hoge toon wordt verteld vinden ze de boodschap namelijk niet relevant.

Laat je dus vooral door niemand wijsmaken dat je belachelijk klinkt als je tegen een hond praat. Goede communicatie is belangrijk, toch? Zo luistert je hond bovendien ook nog eens een stuk beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom je juist wél met een babystem tegen je hond zou moeten praten
Sluiten