Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Kindertekeningen ophangen in de kinderkamer doe je op déze 5 manieren

Als je een kleine Picasso, Mondriaan of Van Gogh in huis hebt, dan is het zonde om alle meesterwerkjes in de kast stof te laten vangen. Immers: mooie kunst mag gezien worden. Kindertekeningen ophangen kan echter lastig zijn. Wij laten je een aantal leuke manieren zien om kindertekeningen een plekje te geven in je interieur of de kinderkamer.

Het is namelijk zonde om die prachtige tekeningen meteen in een map te doen. Even tentoonstellen (totdat er weer een nieuw kunstwerk gemaakt is, uiteraard) vinden we veel leuker!

Kindertekeningen ophangen doe je op deze 5 manieren

1. Een slinger

Jarig of niet – kinderen zijn dol op slingers! Deze keer gaan we niet voor vlaggetjes of pompoms, maar voor een volledige customized versie. Bevestig een aantal klemmen of wasknijpers aan een stuk touw of string lights en je kunstslinger is klaar om gedecoreerd te worden met de mooiste tekeningen.

2. Een paneel van gaas of hout

Een stuk gaas of een houten paneel zijn het ideale moodboard waar je de mooiste werken, kaarten en foto’s aan kunt klemmen.

3. Een moodboard van kurk

Een wand van kurk straalt dankzij de natuurlijke uitstraling niet alleen sfeer uit, maar je kunt ook gemakkelijk kunstwerkjes er op prikken, zonder de muur te beschadigen.

> Meer kurk-inspiratie opdoen? Style je slaapkamer met een stijlvolle kurk muur (ja, dat is een ding!)

4. Een posterhouder

Een tekening tentoonstellen in een posterhouder is heel gemakkelijk, omdat je de tekening in de houder klikt door middel van magneten. Handig om te verwisselen! Speciaal voor kids die veel tekenen, verven en kleuren dus.

5. Kledinghangers

Vinden we stiekem ook leuk voor in de woonkamer: maak eens gebruik van vintage kledinghangers om kunst aan op te hangen. Het liefste met knijpers (waar normaal broeken aan hangen). Een spijker in de muur, en je bent klaar.

Of go bold, verf je kledinghangers een speelse kleur, en gebruik een paar wasknijpers om je kunst aan de muur te laten hangen.

Meer tips voor de kinderkamer vind je hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kindertekeningen ophangen in de kinderkamer doe je op déze 5 manieren
Sluiten