Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 7 apr 2017

Kindje met Down wordt bespot, moeder uit Rotterdam schrijft rake post

De Rotterdamse moeder Marianne Huizer-Van Tiel kon haar ogen en oren niet geloven toen haar tweejarige dochtertje met het syndroom van Down door een paar onbekende vrouwen – dus volwassenen nota bene – belachelijk werd gemaakt op straat. Ze schreef haar woede van zich af in een bericht op Facebook.

Samen met haar twee dochters liep Marianne deze week naar een parkeergarage in de stad. Op Facebook beschrijft ze hoe vier onbekende vrouwen van rond de veertig jaar haar jongste dochter met Down op een nare manier bespotten.

Moederhart

Ze wil het negeren, maar kan zich toch niet inhouden. Ze schrijft: ‘Wat jammer dat jullie als vier volwassen vrouwen de drang hebben een Downie na te doen als wij aan komen lopen in de parkeergarage. Eigenlijk wilde ik jullie negeren, maar omdat mijn dochter van 9 er ook bij liep en zich vaak door de buitenwereld enorm gekwetst voelt om haar zusje trapte je me dus twee keer op mijn moederhart.’

Zwaaien

En dan: ‘Sorry voor mijn asociale schelden, ik had me niet willen verlagen tot jullie niveau. Nogmaals sorry voor het feit dat jullie alle vier zo bekrompen denken dat een Downie alleen maar spastisch kan lopen en of schreeuwen. Ondertussen zat mijn Downie in het wagentje vol liefde naar jullie te zwaaien. Een persoon van 2,5 jaar waar jullie écht nog alles van kunnen leren. En dan wordt zij bestempeld als zijnde beperkt. Ik hoop dat jullie je doodschamen de rest van de dag.’

Veel steun

Het bericht raakte veel lezers en heeft inmiddels al 22K likes gekregen. Er kwamen bijna 18.000 reacties op. Hartverwarmende woorden, waarbij mensen hun afschuw uiten over het incident en hun steun betuigen aan het lieve, vrolijke meisje en haar moeder. Deze reacties deden moeder Marianne zo ontzettend goed, dat ze een nieuw bericht plaatste om iedereen te bedanken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kindje met Down wordt bespot, moeder uit Rotterdam schrijft rake post
Sluiten