Susan Dalstra
Susan Dalstra Erop uit 28 jul 2017

6x dit zijn de leukste festivals om deze zomer met kinderen naartoe te gaan

Oké; tot het ochtendgloren raven op een festival met volslagen onbekenden met wie je vriendschappen voor het leven beklinkt, zit er waarschijnlijk niet meer in. Maar dat betekent niet dat je festivals deze zomer helemaal aan je voorbij moet laten gaan.

Kindvriendelijke festivals

Je kunt kinderen namelijk prima meenemen naar een festival. Misschien niet naar Mysteryland of Lowlands (of waarom ook niet, eigenlijk?) maar gelukkig blijft er genoeg leuks over. We hebben de leukste kindvriendelijke festivals op een rijtje gezet.

De Parade (nog t/m 6 augustus in Utrecht, van 11 t/m 27 augustus in Amsterdam

Het rondreizende theaterfestival De Parade bestaat al 27 jaar en dat is niet voor niks. Overdag zijn er kindervoorstellingen, maar dat betekent natuurlijk niet per se dat je cultureel verantwoord moet doen. Kinderen mogen hun eigen poffertjes bakken en vermaken zich in de iconische zweefmolen terwijl jij jezelf achter een kan sangria parkeert om lekker mensen te kijken en een oogje in het zeil te houden qua je kinderen natuurlijk.

Castlefest (3 t/m 6 augustus in Lisse)

Toegegeven: dit moet wel een beetje je ding zijn. Castlefest is een middeleeuws/fantasy festival waar drie dagen lang mensen op af komen in de meest uitzinnige creaties. Geen zorgen als je niet van de verkleedpartijen bent; in je dagelijkse kloffie ben je ook welkom. Er is veel folkmuziek en een Kinderrijk waar ridders, prinsessen en jedi’s in het wild ronddwalen. (let op: het Kinderrijk is op donderdag gesloten)

Noorderzon (17 t/m 27 augustus in Groningen)

Voor een flinke dosis cultuur hoef je echt niet per se richting Randstad. In Groningen vindt dit jaar alweer de 27ste editie van het ‘performing arts festival’ Noorderzon plaats. Het festival staat bol van de podiumkunst. Check hier het programma voor de familievoorstellingen  – al geldt hier net als bij De Parade dat je je met je gezin ook een prima tijd hebt als je alleen komt voor een biertje en een Fristi.

LEES OOK: Zó belangrijk is de therapeutische werking van muziek

Into the Great Wide Open (31 augustus t/m 3 september, Vlieland)

Into the Great Wide Open telt als een van de meest magische festivals van het jaar. Middenin de Vlielandse natuur verzamelen festivalgangers zich om te dansen op alternatieve popmuziek of om knus rond het kampvuur op het strand te zitten. Overdag is er een speciaal kinderprogramma en ‘s avonds dansen de ouders bij Belle & Sebastian, Joost van Bellen en Spinvis.

Food Truck Festival TREK (7 t/m 10 september, Den Haag)

Wie wordt er niet gelukkig van een foodfestival? Tegenwoordig wordt bijna ieder weekend wel ergens een food truck festival georganiseerd, maar een van de leukste is toch wel TREK. Je kan het over de exotische boeg gooien met Surinaamse – of Vietnamese hapjes, maar ook gewoon een hamburger wegspoelen met een speciaalbiertje. Het culinaire feestje wordt aangekleed met acts van jonge theatermakers en live muziek.

Kiindfestival (16 september, Amersfoort)

De naam geeft het al weg: het Kiindfestival helemaal gestoeld op kinderen. Schuilt er in jou een beetje een hippie? Dan kun je hier je hart ophalen. Het festival is namelijk gericht op ‘natuurlijk ouderschap’ en de organisatoren noemen het zelf een ‘brave versie’ van Woodstock. Dat betekent dat er onder meer een groene markt met is gezonde doch lekkere snacks, maar het niet de bedoeling is dat je een joint opsteekt.

[likebutton]Heb jij nog suggesties waar je deze zomer absoluut met je kind naartoe moet? Deel het met ons op Facebook![/likebutton]

Helemaal geen zin om je kinderen de hele vakantie lang te entertainen? Heel goed: laat ze zich vooral vervelen deze zomer (als je het beste met ze voorhebt).

Reageer op artikel:
6x dit zijn de leukste festivals om deze zomer met kinderen naartoe te gaan
Sluiten