Susan Dalstra
Susan Dalstra Algemeen 11 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn 5 van de kindvriendelijkste steden van Europa

De straten met kinderkopjes, de Mediterraanse keuken en de bordjes met ‘NIET AANRAKEN’ doen misschien niet heel kindvriendelijk aan, maar er zijn genoeg Europese steden die wel ideaal zijn om met kinderen te bezoeken.

Voor avontuur hoef je echt niet met hele gezin buiten de Europese landsgrenzen te trekken of weken te bivakkeren op dezelfde camping (hoe lekker dat ook kan zijn). Als je wil, kan je prima met kinderen een Europese stad bezoeken. Vooral vijf onderstaande steden lenen zich daar perfect voor.

1. Florence

Als je je kinderen wat cultuur mee wil geven, is een land als Italië met z’n rijke geschiedenis en kunst een goede optie. Florence telt legio kindvriendelijke musea, je kan je prima de hele dag buiten vermaken en culinair gezien is het aanbod top (lees: pasta, pizza en ijs). Dagje minder goed weer? In het Kindermuseum aan het Palazzo Vecchio en het Galileo Museum ben je zo een hele middag zoet. Maak ook een ritje in de antieken draaimolen aan het Piazza del Repubblica, vlakbij het Palazzo Vecchio. Telt je gezin een kleine chef in de dop? Dan kun je je opgeven voor een kookles – neem je ook og een stukje Italië mee naar huis.

2. Monte Carlo

Monte Carlo, die stad van de patserbakken, hysterische casino’s, en jachten vol vrouwen in petieterige bikini’s op het dek? Jazeker. Stiekem heeft dit jetset-oord namelijk heel veel te bieden voor gezinnen. Het Oceanographic Museum of Monaco bijvoorbeeld telt meer dan 6000 zeedieren en biedt een spectaculair uitzicht. In mei staat de stad in het teken van de Grand Prix, maar het hele jaar kun je de collectie klassieke auto’s van prins Rainier III bewonderen. Van oktober tot februari kunnen kinderen ouder dan 12 jaar hun hart ophalen bij Kart Indoor Monaco.

3. Barcelona

Je kan niet naar Barcelona zonder het werk van Gaudí te bewonderen. De stad is overspoeld met zijn kleurrijke kunst die ook kinderen zeker zal aanspreken. Park Güell is een sprookjespark met een fantastisch uitzicht waar kinderen zich kunnen uitleven. Andere kindvriendelijke spots zijn het strand bij Barceloneta en het pretpark Tibidabo. De markt La Bogueria en het chocolademuseum zijn bovendien fantastisch voor foodies.

4. Londen

Geen kind onder de 10 houd je uren koest tijdens een high tea – zeker niet na al die taartjes. Londen kent echter genoeg fijne plekjes voor kinderen. Het Platform 9 3/4 at King’s Cross Station geeft kinderen het gevoel alsof ze in een Harry Potter-boek rondlopen en is nog gratis ook. Maak een  fietstochtje door de Kensington Gardens en bewonder het Peter Pan-standbeeld. In de oudste speelgoedwinkel ter wereld vind je de koninklijke familie compleet van Lego gebouwd. En vergeet natuurlijk niet de London Eye met het geweldige uitzicht.

5.  Lissabon

In Lissabon is het perfect acceptabel om te ontbijten met een toetje. Begin de dag met een pastéis de nata in Alfama voordat jullie aan boord van een van de iconische trams springen.  Aan boord van tram 28 heb je het mooiste uitzicht en spot je de beste highlights van de stad. Ook leuk: de stad per boot verkennen met een Hippotrip over de Taag. In het Jardim de Zoologico de Lisboa huizen meer dan 330 verschillende diersoorten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme