Eva Dusch
Eva Dusch Kids 13 jul 2016

Kippenvel: groep mensen beschermt baby tijdens schietpartij Dallas

De schietpartij in Dallas overspoelde ons met akelige beelden en verhitte discussies over terrorisme, angst en ons (geschifte) menszijn. En toen kwam deze indrukwekkende foto bovendrijven waarin misschien wel de allerbelangrijkste boodschap schuilt.

Op het eerste gezicht is het vrij onduidelijk waar we naar kijken, maar we zien een groepje mensen die zich om een kinderwagen heen heeft verzameld om het kindje te beschermen. Bij de foto staan de rake zinnen: ‘Te midden van alle horror en gewelddadigheid, een nachtmerrie die zich ontvouwt, is er dit moment van menselijkheid: mensen van alle kleuren en rassen omringen een kinderwagen in Dallas terwijl er om hen geschoten wordt. Hier laat de mensheid zich van haar beste kant zien. Dit is wie we zijn en wie we zouden moeten zijn.’

Solidariteit

Eindelijk zien we een stukje menselijkheid, klinkt het opgelucht vanuit verschillende kanten. Wat een mooi metafoor voor solidariteit. Want niemand verdient het om (op deze manier) te sterven, ongeacht achtergrond, cultuur, huidskleur of religie. Ongeacht een meningsverschil of verschil in visie. En dit moedige groepje mensen laat dit, in het heetst van de strijd en met gevaar voor eigen leven, op prachtige wijze zien. Dít is wat ons mens maakt en hoe het zou moeten zijn.

Toch zijn er ook genoeg tegengeluiden. Zo vragen veel mensen zich af waarom er überhaupt een baby ter plekke is. Want wie neemt z’n baby mee naar een protest? En hoe zit het met het kleine donkere jongetje op de rug van zijn ouder? Moet hij niet ook beschermt worden? Maar niemand zag zo’n verschrikkelijk incident aankomen. De foto gaat inmiddels internationaal keihard viraal en brengt een hoop los bij mensen. Hopelijk met maar één boodschap: één voor allen en allen voor één. Want uiteindelijk zijn we allemaal gewoon mens.

Wat zijn jouw gedachten hierover? Deel ze met ons op Facebook!

Als je het leven van een baby kunt redden, wat doe je dan?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kippenvel: groep mensen beschermt baby tijdens schietpartij Dallas
Sluiten