Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eropuit 13 aug 2014

Klassiek voor kleintjes

Tuurlijk, als Sophietje, Merel en Bram het maar leuk hebben, dan… Maar soms, na een dag non-stop neuzen, billen, gezichten schoonvegen en schommels tegen onze snufferds, verlangen we naar een meer sophisticated invulling van onze dag mét ons kroost. Tijd voor een introductie in de wereld die klassiek heet!

Allereerst, mocht er nog twijfel over bestaan: het prachtige gebouw in Amsterdam is er niet alleen voor oud en grijs. Nooit geweest ook trouwens. In de jaren vijftig, zestig en zeventig had het zelfs de reputatie van Neerlands beruchtste jazz- en poppodium en geloof me, een kleurrijk publiek vulde er toen het pluche.

Om het kleine grut in aanraking te laten komen met muziek én ’s werelds beste orkest en concertzaal, zijn er het hele jaar door allerlei concerten die tegelijkertijd leuk zijn voor onze mini-me’s als voor volwassenen. Drie top tips:

Disney in Concert

Binnenkort, op 16 en 17 augustus, zingen Jamai Loman, Celinde Schoenmaker, Jim Bakkum en Caroline Dijkhuizen de mooiste Disney liedjes in Het Concertgebouw. Onvergetelijke klassiekers en recente hits van Disney uit films als Frozen, De Leeuwenkoning, Jungle Book en Mary Poppins. Het wereldberoemde Metropole Orkest zorgt voor de live begeleiding, terwijl op een groot scherm originele filmbeelden te zien zijn.
Disney in Concert

Oorwurm: een concert dat in je oor kruipt!

Je kent het wel, van die muziekjes die in je oor kruipen en zomaar een concert beginnen. En voordat je het weet neurie je mee. Het zijn de oorwurmen die hiervoor zorgen, zo weet ik nu. In dit concert gaat het over Bas die haar opa het allermooiste muziekje van de hele wereld cadeau wil doen. Maar dan is het opeens verdwenen. Ze gaat wanhopig op zoek, achtervolgd door een vervelende oorwurm. Met Oorwurm maken bezoekers (6+) kennis met barokmuziek.
Oorwurm

Naar de haaien?

Bij een concert gaat het, vanzelfsprekend, om muziek. Het liefste live natuurlijk. En waarom maar één instrument als er zo veel meer zijn? Vaar mee met zeerover Zwart Jan en zijn bemanning die op woeste wateren het ene naar het andere avontuur beleven én tussendoor ook nog eens 100 verschillende instrumenten bespelen. Oftewel, allemaal naar de haaien!
Naar de Haaien

En ssst, mocht er een tikkend energiebommetje naast je zitten, in de pauzes kun je je flink uitleven in de doolhofachtige gangen van Het Concertgebouw… Heel verantwoord, onder toeziend oog van Mozart en Vivaldi!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Klassiek voor kleintjes
Sluiten