Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Gezondheid 17 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze simpele hack is een kledingkast vol ongedragen items verleden tijd

We hebben allemaal kledingstukken in onze kast hangen die we keer op keer dragen. Maar er zijn ook genoeg miskopen die het daglicht nooit zien. Je kledingkast opruimen is altijd een tijdrovende klus. Tot nu! Met deze handige hack van moeder Anita Birges kost het je maar vijf minuutjes.

Of het nu die galajurk is die je een keer naar een borrel droeg of die polkadot top die je een opwelling tijdens de sale kocht: het overzicht in je kast raakt je met meerdere van dit soort items al snel kwijt. Met het herkenbare gevolg dat je écht nooit iets hebt om aan te trekken.

LEES OOK: 7x slimme hacks waarmee je kleding langer mooi blijft

Omgedraaide kledinghanger hack

Bij deze simpele tip om je kledingkast op te ruimen, spelen je kledinghangers de hoofdrol. Hang al je kleding met de hanger verkeerd om terug de kast in. De ‘open’ kant van de hanger staat nu dus naar jou toegedraaid. Telkens als je een kledingstuk gedragen (en gewassen!) hebt, hang je het met de hanger op de normale manier terug de kast in.

Na zes maanden zie je dan welke kleding je helemaal niet gedragen hebt. Daarvan hangen de hangers namelijk nog verkeerd om. Dit maakt je kleding uitzoeken een stuk makkelijker. Het neemt het hele proces van twijfelen of je iets houdt weg. Als je de afgelopen zes maanden dat topje en dat jurkje niet hebt gedragen, ga je dat de rest van het jaar vast ook niet doen.

LEES OOK: Deze (verrassende) kleur bh schijnt het minst door onder witte kleding

Opgeruimde kledingkast

Voor moeder Anita is dit ook bekend terrein. In het filmpje hieronder laat ze nog eens zien hoe het in z’n werk gaat:

Anita doet het inmiddels al jaren en stelt zelf iedere zes maanden opnieuw een wekker in op haar telefoon, om haar kast uit te ruimen. Anita: ‘Over zes maanden weet ik precies wat ik allemaal gedragen heb. Alle kledingstukken aan een hanger die niet omgedraaid zijn, worden gedoneerd of verkocht. Ik geef dan de dingen weg die ik niet gebruik en zo blijft het leven netjes georganiseerd en vrij van troep.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze simpele hack is een kledingkast vol ongedragen items verleden tijd
Sluiten