Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Work & Life 19 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Stel jezelf deze 8 vragen en het opruimen van je kledingkast wordt een makkie

Yes! Het is lente en dus mogen de dikke truien en warme vesten weer een stukje verder naar achteren in je kledingkast. Hallo vrolijke kleuren en fijne jurkjes. En omdat een opgeruimd hoofd begint bij een opgeruimde kledingkast, schotelt onze Lizette je graag een aantal handige tips voor die je helpen je kast op te ruimen.

Sommige kleren zijn om de een of andere reden mijn kast beland, maar trek ik bij nader inzien toch niet aan. Geen wonder dus dat die kast van mij (letterlijk) niet meer dicht kan.

Kledingkast opruimen

Om erachter te komen waarom je al die kleding niet aantrekt, is dit een handig lijstje dat je daar in no-time een antwoord op geeft. Klaar voor de grote kledingkast detox? Ready, setgo!

How to: je kledingkast handig opruimen en indelen

1. Hoe is de pasvorm?

Tijdens een snelle shopsessie neem je vaak niet genoeg tijd om goed te voelen of die jeans of dat jurkje wel echt goed zit. En daar kom je dan achter als je het kaartje er al hebt afgetrokken en het een dag hebt aangehad. Dat jurkje zit net te strak of die jeans knelt op je buik. Zit het eigenlijk niet helemaal goed, dan ga je het ook niet vaak dragen.

2. Zit het lekker?

Ik heb een trui die er hartstikke leuk uitziet, maar zodra ik ‘m aantrek voel ik standaard een kriebel in mijn nek. Ik heb al honderd keer gezocht naar een mogelijk label, maar tot op heden sta ik voor een raadsel. Wel jammer, want daarom trek ik die trui dus mooi niet aan. Zit het niet lekker genoeg om het te dragen of irriteert het, leg het op de ‘weg’ stapel.

3. Hoe voel ik me erin?

Ben je continu aan je t-shirtje aan het trekken omdat je het idee hebt dat het te kort is? Gaan de knoopjes van die zijden blouse steeds open? Of voel je je een rollade in die nieuwe broek, dan ben je dat item liever kwijt dan rijk. Ik kleding moet je je wel lekker kunnen voelen!

De portemonnee van Lola: ‘Ik zet per kind iedere maand 50 euro apart voor kleding en ik probeer het daarmee te redden.’

4. Wil ik dit nog eens aan?

Die blouse was hartstikke leuk voor dat ene feestje van vorig jaar of dat kerstdiner, maar sinds die tijd heb je het niet meer gedragen. De kans is groot dat dit ook niet meer gaat gebeuren.

5. Past het nog bij de rest van mijn kleding?

Dat die ene broek al jaren in je kast ligt, betekent misschien dat-ie niet helemaal meer bij de rest van je kloffies past. Hoewel trends altijd weer terug komen als je lang genoeg wacht, is het dan misschien toch slimmer om het item van een update te voorzien.

6. Als ik nu zou gaan winkelen, zou ik het dan ook gekocht hebben?

Hang alle kledingstukken waarover je twijfelt aan een rek, en doe alsof je aan het winkelen bent. Pak eruit wat je nog steeds zou kopen en laat hangen wat je aandacht niet getrokken heeft.

5 tips om je kleding zo efficiënt mogelijk te wassen

7. Ziet het er nog mooi uit?

Een vest dat superlekker zit, maar aan alle kanten onder de pluizen en pillen zit is wellicht een keer aan vervanging toe. Net als die broek met íets te ver uitgerekte gaten of die blouse waar sommige knoopjes vanaf zijn. Bye bye!

8. Heb ik dit de afgelopen twaalf maanden gedragen?

Was je eigenlijk alweer vergeten dat bepaalde dingen in je kast hingen, dan wordt het misschien tijd om het uit je garderobe te verbannen. Grote kans dat je het niet zult missen.

Dit zegt jouw favoriete kledingkleur over je persoonlijkheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel jezelf deze 8 vragen en het opruimen van je kledingkast wordt een makkie
Sluiten