Melissa Eissens
Melissa Eissens Gezondheid 17 feb 2018

Klein maar fijn: vijf dingen die je dacht toen je als kind de allerkleinste was op school

De kleinste van de klas, iedereen weet wie je bent. Misschien niet eens bij naam maar ‘die kleine’ zegt al genoeg. Deze dingen spookten door jouw hoofd als klein meisje en nu kun je ze door vertellen aan je kinderen.

Als je zelf klein bent dan weet je hoe het is om altijd maar tegen ruggen van anderen aan te kijken. Niet altijd een pretje, maar soms ook lekker rustig om niet constant oogcontact te kunnen maken.

Als jij en je partner beide niet de langste zijn, dan zul je denken dat je kinderen automatisch ook niet groot zullen worden (gelukkig hoeft dit niet waar te zijn). Maar als je kids dan toch klein en fijn blijven, dan zijn dit misschien vijf dingen die je ze wilt vertellen.

1. Je wou dat je er ouder uitzag

Kleine mensen worden bijna altijd jonger geschat, dat is nou eenmaal zo. Hoe blij je ook bent dat je echt ‘groot’ wordt, mensen zullen dit niet zien en nog altijd een paar jaar van je daadwerkelijke leeftijd afhalen. En niet vergeten de uitspraken die je krijgt van volwassenen: later zul je juist blij zijn dat je er jong uitziet. Ja ja, dacht je dan. Maar nu weet je dat ze al die tijd gelijk hadden.

2. Er zijn momenten wanneer je er niet bij hoort

Hoe leuk en aardig sommige mensen je ook vinden, ongeacht je lengte, over sommige dingen hebben zij ook geen controle. Wat dacht je bijvoorbeeld tijdens de leuke schoolreisjes naar een pretpark. Je kon net als al je vrienden niet wachten om de engste achtbaan in te stappen, om er vervolgens achter te komen dat jij niet mee mag. Doen alsof je het bord ‘je moet minstens deze lengte hebben’, niet hebt gezien was geen optie, want zeker weten dat iemand anders het wel zou opmerken.

LEES OOK: 7 x voordelen van een kleine vrouw zijn (<1.65cm)

3. Geen grote lengte maar wel een grote mond

Je steekt misschien niet overal torenhoog bovenuit, maar je hebt wel een stem die heel wat volume kan produceren. Je liet je daarom nooit door iemand vertellen dat je iets niet kon ‘omdat je klein bent’. De grapjes over je lengte werden ook al oud. Daarom laat jij je tot de dag van vandaag door niemand kleineren. Rug recht en borst vooruit komt niet alleen zelfverzekerd over, maar is ook nog eens goed voor je rug. Je wilt immers niet krimpen..

4. Klein en succesvol

Er zijn ongetwijfeld momenten geweest dat je dacht ‘was ik ook maar zo lang als haar’. Lange mensen zien er prachtig uit in kleding, wat dacht je van al die lange topmodellen. Zonder hun lengte hadden ze het misschien niet zo ver geschopt. Maar dat wil zeker niet zeggen dat kleine mensen niet succesvol kunnen zijn. Een modellencarriere is een beetje onwaarschijnlijk maar verder heeft lengte niets met je talenten en kwaliteiten te maken. Heb je een droom, vecht ervoor en dan kom je er wel!

5. Op een dag, vind je het allemaal niet zo erg meer

Je maakte je zorgen over toekomstige vriendjes, want wie wil er nou zo een klein meisje daten? Inmiddels weet je wel beter: dat is eerder een probleem voor lange mensen. Als kleine vrouw ben je (bijna) altijd kleiner dan de man, ideaal toch? Hoe ouder je wordt, hoe minder je je druk maakt over bepaalde dingen. Je komt erachter wat er écht toe doet, en dat is echt niet je lengte. Je vind het eigenlijk wel leuk om klein te zijn, het maakt je uniek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Momtastic

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Klein maar fijn: vijf dingen die je dacht toen je als kind de allerkleinste was op school
Sluiten