Redactie
Redactie Kids 22 aug 2014

Kleine wasjes, grote wasjes: zo wordt de was doen een feest

De was doen is vaak niet aanlokkelijk en toch moet het immer weer gebeuren. Ach, zo erg is het niet, maar een schepje plezier bovenop het wassen kan geen kwaad. Wij geven je alle ins en outs over bijzondere wasmiddelen.

Mocht je in het bezit zijn van jonge kinderen? Hoera, iedere dag een was draaien is niet onwaarschijnlijk. Vooral niet als ze op een sport zitten. Misschien heb je zelf wel delicate zijden blouses die je elke keer weer apart moet wassen. Gedoe? Nee hoor met de onderstaande tips en tricks wordt wassen een feest.

1. Bescherm je kleding

Ritsen en knopen kunnen kleding beschadigen. Draai daarom kleding binnenstebuiten of gebruik een waszakje voor delicate items.

2. Vieze was

Als je was erg vuil is kun je gebruik maken van zuiveringszout, azijn en citroensap. De dosering is afhankelijk van de hoeveelheid was.

3. Kleuren scheiden

We willen geen grauwe was dus zorg dat je wit nooit samen wast met zwart of kleur.

4. Was je wasmachine

De geur van wasmiddel maskeert vaak de geur van vuil dat zich door de maanden heen in de wasmachine ophoopt. Draai een 90 graden was met lege trommel en een scheut azijn. Perfect om je wasmachine te ontsmetten en ontkalken.

5. Zachte was

Azijn is een natuurlijke wasverzachter omdat het zeep en kalkresten wegspoelt.

6. Geur

Natuurlijk wasmiddel is vaak geurloos. Je kunt zelf een paar druppels etherische olie van je favoriete geur toevoegen.

De onderstaande wasmiddelen met natuurijke ingredienten zorgen voor goed voor je huid, je kleding en zelfs voor de bossen in Nepal!

Seepje

Seepje wast je witte, gekleurde en zwarte was schoon met schillen van de Sapindus Mukorossi, een vrucht afkomstig uit Nepal. De natuurlijke stof Saponine heeft een reinigende en antibacteriële werking wanneer deze in aanraking komen met water. Met 4 tot 8 schillen van Seepje kun je 3 keer de was doen.

Wasschillen, vanaf €7,95 Seepje

Lilly’s Eco Clean

Dit wasmiddel zonder parfum bevat geen synthetische of natuurlijke geurstoffen, geen enzymen, geen optische witmakers en geen bleekmiddel.

Ongeparfumeerd wasmiddel, €11,95 Lilly’s Eco Clean

Een Zweeds tintje

Het wasmiddel van Filippa K met alleen maar natuurlijke ingrediënten ziet er beeldschoon uit én wast je fijne was brandschoon. Clean, net zoals het merk zelf.

Voor fijne was, €24 Filippa K

Reageer op artikel:
Kleine wasjes, grote wasjes: zo wordt de was doen een feest
Sluiten