Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

5 Slimme manieren om je kleine woonkamer groter te laten lijken

Eigenlijk is de woonkamer de belangrijkste ruimte in het huis, hier zit je als het goed is het meest. Om die reden is het wel zo fijn dat dit ook echt een aangename plek is. Dat is het minder snel als de muren op je afkomen. Daarom hebben wij 5 slimme manieren voor je op een rijtje gezet om je kleine woonkamer groter te laten lijken.

Ruimte in de woonkamer

Met deze tips kun jij meer ruimte creëren in je kleine woonkamer:

1. Neutrale kleuren

Witte muren maken uiteraard een ruimte groter. Maar wit is niet de enige kleur die dat effect met zich meebrengt. Elke lichte neutrale kleur zorgt ook voor een ruimer effect, zo ook salie groen of bleke lavendel. Daarbij kunnen kleurrijke meubels de grote van het object benadrukken en dit kan de kamer een stuk drukker maken, het is dus verstandig om ook in de meubels voor zo rustig mogelijke kleuren te kiezen.

2. Ruimte tussen de muur en meubels

Als een ruimte klein is schuiven we al snel de meubels pal tegen de muur om een groter oppervlak te creëren. De woonkamer is nu eenmaal petit dus een bank midden in de kamer is geen optie. Wat je wel kunt doen is deze ietwat voor de muur zetten, dus een klein stukje ademruimte ertussen. Dit zorgt voor een mindere bedrukkende setting en het zorgt voor lucht in de ruimte.

3. Zorg voor voldoende licht

Het is geen geheim dat een lichte ruimte groter oogt dan een donkere ruimte. Maar als we donkere gordijnen langs de ramen hangen dwarsboom je dit effect alsnog. Kies daarom voor lichte gordijnen en laat het natuurlijke licht naar binnen schijnen. Bevestig de gordijnrails zo hoog mogelijk en maak het passend. Licht is van cruciaal belang om de ruimte te vergroten of te verkleinen.

4. Kies voor passende meubels

Grote meubels doen het goed in kleine ruimtes, mits de meubels perfect passend zijn. Je hoeft dus echt niet je droombank in de etalage te laten staan, als het maar goed in de ruimte past. Het komt hierbij allemaal neer op: meten is weten!

5. Gebruik je muren

Als je weinig vierkante meters hebt, kun je natuurlijk altijd nog profiteren van je muren. Je kunt de muren bijvoorbeeld behangen met planken waar je boeken en planten op kwijt kunt. Hierdoor kun je het plafond ook hoger laten lijken.

Grote kunstwerken aan de muur doen het ook goed in de kleine woonkamer. Daar maak je meteen ook een stijlvol statement mee. Houdt het uiteraard wel bij één an twee kunstwerken, anders wordt het een beetje overvol.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 Slimme manieren om je kleine woonkamer groter te laten lijken
Sluiten