5 Slimme manieren om je kleine woonkamer groter te laten lijken

Eigenlijk is de woonkamer de belangrijkste ruimte in het huis, hier zit je als het goed is het meest. Om die reden is het wel zo fijn dat dit ook echt een aangename plek is. Dat is het minder snel als de muren op je afkomen, omdat de ruimte heel mini aanvoelt. Dit zijn 5 slimme manieren om je kleine woonkamer groter te laten lijken:

1. Neutrale kleuren

Witte muren maken uiteraard een ruimte groter. Maar wit is niet de enige kleur die dat effect met zich meebrengt. Elke lichte neutrale kleur zorgt voor dat effect, zo ook salie groen of bleke lavendel. Kleurrijke meubels kunnen de grote van het object benadrukken dus hier moet je eigenlijk wel een beetje rekening mee houden. En daarnaast is het aan te raden om niet te veel kleuren te gebruiken, dit werkt drukkend.

2. Ruimte tussen de muur en meubels

Als een ruimte klein is schuiven we al snel de meubels pal tegen de muur om een groter oppervlak te creëren. De woonkamer is nu eenmaal petit dus een bank midden in de kamer is geen optie. Wat je wel kunt doen is deze ietwat voor de muur zetten, dus een klein stukje ademruimte ertussen. Dit zorgt voor een mindere bedrukkende setting en het zorgt voor lucht in de ruimte.

3. Zorg voor voldoende licht

Het is geen geheim dat een lichte ruimte groter oogt dan een donkere ruimte. Maar als we donkere gordijnen langs de ramen hangen dwarsboom je dit effect alsnog. Kies daarom voor lichte gordijnen en laat het natuurlijke licht naar binnen schijnen. Bevestig de gordijnrails zo hoog mogelijk en maak het passend. Licht is van cruciaal belang om de ruimte te vergroten of te verkleinen.

4. Kies voor passende meubels

Grote meubels doen het goed in kleine ruimtes, mits de meubels perfect passend zijn. Je hoeft echt niet je droombank achter de vitrines te laten staan, als hij in de ruimte past is het prima. Uiteraard moet er niks uitsteken of overlappen met een ander meubelstuk. Je wil natuurlijk ook geen kast die gelijk is aan het plafond. Meten is weten en daardoor zijn er meerdere opties mogelijk.

5. Gebruik je muren

Als je weinig vierkante meters hebt kun je natuurlijk altijd nog profiteren van je muren. Je kunt de muren bijvoorbeeld behangen met planken waar je boeken en planten op kwijt kunt. Hierdoor wil het plafond ook wel eens hoger lijken. Grote kunstwerken aan de muur doen het ook goed, daar maak je een stijlvol statement mee. Houdt het uiteraard wel bij 1 a 2 kunstwerken, anders wordt het een beetje overvol.

LEES OOK: Dit zijn de 6 belangrijkste dingen die je nodig hebt om een ​​succesvol feest te organiseren.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
5 Slimme manieren om je kleine woonkamer groter te laten lijken
Sluiten