Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 10 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo haal je het meeste uit je (kleine) woonruimte

In Nederland wonen we met zijn allen best dicht op elkaar. Grote kans dat je dat ook merkt aan het aantal vierkante meters woonruimte dat je hebt. Geen probleem, maar het is niet fijn als je interieur té klein gaat aanvoelen.

Met wat handige tips heb je daar helemaal geen last meer van. Zo kun je het maximale uit je (kleine) woonruimte halen:

Groot, groter, grootst

Als je niet zo groot woont, klinkt het gek om grote meubels aan te schaffen. Je intuïtie zal je vertellen om voor kleinere meubels en accessoires te gaan, maar niets is minder waar. Door júist voor grote meubels te kiezen creëer je een ruimtelijk effect. Het zit hem vooral in het kiezen voor minder meubels, de meubels die je wel kiest mogen best aanwezig zijn. En daarmee bedoelen we niet té aanwezig, je moet natuurlijk niet bij iedere beweging ergens tegenaan lopen.

Kies de juiste meubels

Het belangrijkste is misschien wel om te kiezen voor de juiste meubels. Zo zijn er tal van meubels die meerdere functies hebben, elke seconde telt immers. Denk bijvoorbeeld aan een opklapbare bureau. Een lekker plekje om aan te werken, maar net zo leuk om het te gebruiken als sidetable. Maar vergeet ook een slaapbank, eettafel met uitschuifbaar blad, een hocker of poef waar je ook spullen in kwijt kunt: er zijn tal van mogelijkheden. Gelukkig bestaan er hele stijlvolle (functionele) meubels op de markt. Kun je ook niet wachten om te gaan shoppen voor je woonruimte? Dan kun je mooi je meubels kopen bij Goossenswonen.nl.

Lichte kleuren

Om je woning groter te laten ogen, kan een neutraal kleurenpallet slim zijn om te kiezen. Zachte tinten als bruin, beige, lichtroze doen het altijd goed. Om het extra rustig te laten ogen kun je ervoor kiezen om alle decoraties ook in dezelfde kleurtonen te houden.

Vergeet de muur niet

Naast een kleurtje op de muur, wat je woonruimte groter doet ogen, is het sowieso verstandig om de hoogte in te werken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om planken aan de muur te hangen waar je weer spulletjes op kunt zetten. Een spiegel ophangen kan ook wonderen doen voor de grootte van je woonruimte. Spiegels reflecteren, en daardoor wordt een optische illusie gecreëerd waardoor je kamer groter lijkt. En wat dacht je van de televisie? Door je tv aan de muur te hangen zorg je voor extra vloerruimte.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo haal je het meeste uit je (kleine) woonruimte
Sluiten