Sherita Jager
Sherita Jager Kids 4 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoera! De kleinste baby ooit geboren mag eindelijk naar huis!

Goed nieuws! De kleinste baby ooit geboren mag na 5 maanden in het ziekenhuis naar huis. De baby werd met 23 weken geboren, en woog niet meer dan een appel bij de geboorte. De baby, Saybie genoemd had een levensverwachting van één uur.

De baby moet NU geboren worden

De Californische moeder voelde zich na 23 weken en 3 dagen zwangerschap niet zo goed. Ze ging haar het ziekenhuis. ‘Het was de engste dag van mijn leven. Ik voelde me echt niet goed, maar ik dacht dat het bij de zwangerschap hoorde. In het ziekenhuis vertelden ze me dat ik pre-eclampsie had.’ Pre-eclampsie is een complicatie waarbij de moeder een hoge bloeddruk en eiwitverlies heeft. Het was goed mis en de baby – door het ziekenhuis baby Saybie genoemd – moest geboren worden. ‘Ik bleef ze zeggen dat ze het niet zou overleven, dat ze maar 23 weken was.’

Levensverwachting van één uur

Na een ingeleide bevalling werd Saybie met 23 weken en 3 dagen geboren. Ze woog maar 245 gram. ‘Ze vertelden tegen mijn man dat we ongeveer een uur met Saybie zouden hebben, en ze daarna zal overlijden. Maar dat uur werden er twee, en twee uur werd één dag, en een dag werd een week.’ Uiteindelijk groeide Saybie gestaag en na 5 maanden op de intensive care mocht het kleine meisje vorige week dan eindelijk naar huis. Ze is flink gegroeid en ging van 245 gram naar 2,5 kilo!

De helft van een normale baby van 23 weken

Een van de verpleegsters, Emma Wiest, vertelt: ‘Ik had over haar gehoord. Ik hoorde dat we een heel kleine baby hadden en het klonk ongelooflijk. Ze was maar de helft van het gewicht van een normale baby van 23 weken. Ik ging naar haar toe om haar te bekijken maar je kon haar bijna niet zien, ze was zo klein!’ Een andere zuster vertelt verder: ‘We doen alles wat we weten en kunnen, en dat doen we zo goed mogelijk. Daarna is het afhankelijk van de baby. Sommigen zijn sterk genoeg om verder te groeien buiten de baarmoeder.’ Een perfect voorbeeld hiervan is Saybie.

Goede zorg en hoop

In de video bedankt de moeder, die anoniem wil blijven, alle zusters die voor Saybie hebben gezorgd. De kamer hangt vol prachtige kaarten en mooie teksten die de zusters hebben gemaakt voor Saybie. Alle overwinningen werden gevierd: de dag dat Saybie zelfstandig zonder apparatuur kon ademen, de dag dat ze 100 dagen oud werd, en de dag dat ze in een open wieg mocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoera! De kleinste baby ooit geboren mag eindelijk naar huis!
Sluiten