Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids november 15, 2018

Deze video van kleuters die kiezen hoe ze begroet willen worden is te lief!

Smelt! Deze video van een vierjarige en zijn klasgenoten die kiezen hoe ze ‘s ochtends begroet willen worden, is misschien wel de schattigste video die je vandaag zal zien (en je dag sowieso goed maakt).

Elke ochtend beginnen de kleuters van One Tree Elementary hun dag op een wel hele lieve manier. De kinderen worden elke ochtend verwelkomd door de ‘groeter’ van de klas (die per dag verschilt). Op een papier staan vier opties: een knuffel, een box, een high vijf of een handdruk.

Viral

ASPECT deelde het beeldmateriaal op hun website en Facebook-pagina en herinnerde ons eraan hoeveel kinderen dit leuk zouden vinden. Voor kinderen die niet graag aangeraakt worden (of knuffelen), kunnen dan kiezen voor een andere optie.

Het idee

Kerry Lovgren, de lerares die met dit prachtige idee kwam, zegt dat ze het toepaste om ‘positieve interacties aan te moedigen en iedereen te accepteren. De video is niet alleen schattig, maar ook omdat het een gezond gesprek over instemming teweegbracht, en de manier respecteert waarop anderen graag worden behandeld. Door kinderen toe te staan zelf te beslissen over hoe zij door de ‘begroeten van de dag’ begroet willen worden, laat de begroeter de kinderen op papier aanwijzen hoe zij aangeraakt willen worden. Het laat zien dat het helemaal oké is als ze in plaats van een knuffel kiezen voor bijvoorbeeld een box.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Deze video van kleuters die kiezen hoe ze begroet willen worden is te lief!
Sluiten