Renée
Renée Algemeen 23 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoera! De zomertijd gaat in, dus vergeet niet om je klok te verzetten

Mocht je denken dat dit weekend een weekend is zoals iedere week, dan heb je het mis. Er is namelijk goed nieuws: de zomertijd gaat in. Dat betekent wel dat we de klok verzetten.

Klok verzetten

Je krijgt er ongetwijfeld niet heel veel van mee, maar in de nacht van zaterdag op zondag verzetten we de klok. Of nou ja, je telefoon doet dat automatisch. Dus het enige wat je handmatig hoeft aan te passen zijn de andere klokken in huis, zoals je horloge.

Maar betekent de zomertijd dat we langer of korter mogen slapen? Omdat het voorjaar is, gaat de klok vooruit. De dag heeft daarom 23 uur in plaats van 24. Misschien heb je er zelf niet zoveel last van, maar sommige kinderen wel. Meer daglicht is fijn, maar het is niet zo prettig als je kind er echt last van heeft.

LEES OOK: Een pleidooi voor het afschaffen van zomertijd

Kinderen en zomertijd

Maar hebben kinderen echt last van dat ene uurtje minder? We schreven er eerder al eens over en er is één antwoord op: ja.

Het kan zijn dat je kind daardoor overdag moe is en zich slechter kan concentreren. Sterker nog, hoe minder zeggenschap je kind heeft over zijn of haar ritme, hoe meer moeite ze ermee hebben. Late opblijvers kunnen twee tot drie weken last hebben.

Wat kun je eraan doen? Maak het ‘s avonds sneller donker in huis. Vermijd fel licht en probeer je kind zo min mogelijk met beeldschermen in aanraking te laten komen. Zo wordt het makkelijker om in slaap te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoera! De zomertijd gaat in, dus vergeet niet om je klok te verzetten
Sluiten