Janne Vogel
Janne Vogel Kids 9 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Hilarisch maar ook een béétje zorgelijk: klokkijken gaat kinderen niet meer zo goed af

‘Engelse scholen halen analoge klokken van de muren’, kopte Metro onlangs naar aanleiding van een nieuwe regel in Engeland. Veel old school klokken in Groot Britannië worden vervangen door digitale varianten, omdat de leerlingen simpelweg niet kunnen zien hoe laat het is.

Jimmy Kimmel ging de straat op om te kijken hoe het ervoor stond met de klokkijk-skills van Amerikaanse kinderen. En dat leverde een vrij hilarisch filmpje op.

Kinderen en klokkijken

Het klinkt misschien schokkend, maar het is niet gek dat kinderen tegenwoordig moeite hebben met analoog klokkijken. Ze zijn omringd door digitale middelen, waarop de tijd digitaal wordt aangegeven. Op hun mobieltjes, iPads en computers zien ze iedere dag vier cijfertjes staan, die ze precies vertellen hoe laat het is. De tijd uitvogelen via een ‘ouderwetse’ analoge klok is meestal niet noodzakelijk en gebeurt daarom ook niet meer zoveel.

LEES OOK: Hoogleraar luidt noodklok: kinderen krijgen steeds slechtere ogen door schermen

De Britse scholen vinden dat leerlingen geen stress moeten ervaren en willen het ze daarom gemakkelijker maken door digitale klokken op te hangen. Hierdoor lijkt het uitsterven van de analoge klok steeds dichterbij te komen…

Onderzoekje

Comedian Jimmy Kimmel deed voor zijn late night show een informeel onderzoek onder kinderen. Kunnen ze nou echt zo slecht klokkijken? Bekijk het filmpje hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hilarisch maar ook een béétje zorgelijk: klokkijken gaat kinderen niet meer zo goed af
Sluiten