Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Beauty 16 oktober 2015

Knagen maar! Eet je tanden wit met deze 4 soorten groenten en fruit

Dat gezond eten goed voor je is weten we nu wel! Maar wist je dat je door bepaalde groenten en fruit en te eten je ook nog eens je tanden mooi wit kunt houden? Knagen maar!

[STAP stap=”1″]

Selderij

Als je regelmatig een stengel selderij eet, heb je minder kans op ophopingen van tandplak en tandsteen. Deze groente scrubt dat namelijk gedeeltelijk voor je weg. Jij blij, tandarts blij!

[STAP stap=”2″]

Aardbeien

Maar, aardbeien zijn rood? Ja, maar ze bevatten wel een speciaal zuur dat je tanden een stuk witter maakt! Gewoon even een aardbei pureren en als tandpasta gebruiken. Maar pas wel op dat je dit niet vaker dan drie keer per week doet. Teveel fruitzuur is dan weer niet goed voor je tanden.

[STAP stap=”3″]

Broccoli

Gooi wat rauwe (of heel kort gekookte of gestoomde) broccoli door bijvoorbeeld je lunch. De uiteinden van de roosjes scrubben dan de bacteriën van je tanden. Gaan ze ook nog eens mooi van glimmen!

[STAP stap=”4″]

Appels

Appels zijn hard, en dat is heel erg goed voor je tandvlees. Daar wordt het namelijk sterk van. En omdat hun hoge watergehalte produceert je mond meer speeksel, dat weer zorgt voor het opruimen van duizenden bacteriën. Win-win!

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige trucjes om je tanden witter te maken of houden. Hier hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet >

Reageer op artikel:
Knagen maar! Eet je tanden wit met deze 4 soorten groenten en fruit
Sluiten