Renée
Renée Kids 18 april 2018

Ha! Knappe ouders krijgen dochters volgens onderzoek

Als je het onderzoek van psycholoog Dr. Satoshi Kanazawa van de London School of Economics mag geloven, mag je in je handjes knijpen als je een dochter hebt. Waarom? Uit het iet-wat gekke onderzoek blijkt dat knappe mensen namelijk eerder een dochter krijgen dan een zoon.

Misschien heb je een lichte voorkeur voor een zoon of dochter als je zwanger bent. Maar uiteindelijk draait het maar om één ding: dat je kind gezond is. Toch is het wel apart dat knappe ouders dus vooral dochters hebben. Hoe zit dat precies?

LEES OOK: Dít is de mooiste geboortefoto van 2018 (en terecht!)

Knappe ouders krijgen een dochter

Vanaf 1958 zijn er 17.000 Britse baby’s ‘gevolgd’. Toen de kinderen 7 jaar waren werden ze op knapheid beoordeeld. Ja, dat lees je goed. Vervolgens ging het onderzoek verder toen de mensen de 45 jaar hadden bereikt.

Wat viel op? De 45-jarigen die de titel knap kregen hadden vaker dochters dan de mensen die als kind als minder knap werden beschouwd. Nu klinkt dit een tikkeltje vaag en niet realistisch, maar mocht je een keer grappen op een verjaardag… Dan kan je deze altijd laten vallen. 😉

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Ha! Knappe ouders krijgen dochters volgens onderzoek
Sluiten