Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 11 apr 2019

Hoe vies is de knuffel van je kleine nou écht?

De knuffel van je kroost wassen staat vast niet bovenaan je to-do lijstje. Als je hem überhaupt al mág wassen. Maar die harige vriendjes (en dan hebben we het over de knuffels) krijgen heel wat te verduren: ze gaan overal mee naartoe, sommige kindjes sabbelen er zelfs maar al te graag op, en ze trotseren dezelfde gore situaties als hun baasje.

Maar de baasjes gaan in bad. Hoe zit het met de knuffel? Hoe smerig is-ie nou écht?

Eye opener

Comedian Ali Wong besloot om de knuffel van haar dochtertje in bad te doen. En toen ze het deed was het overduidelijk dat het eerder had moeten doen. De kleur van het water alleen al maakte dat maar al te duidelijk. Reden genoeg om de knuffel van je kleine eens te wassen, dus. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

Er is zelfs een campagne geweest in Noorwegen om ouders te waarschuwen voor de risico’s aan het slapen met een knuffel. Steeds meer kinderen hebben namelijk last van astma, allergieën of een langdurige verkoudheid. De Noorse Hart- en Longstichting LHL stelt dat het deels komt door de huisstofmijt die zich verzamelt in kinderknuffels.

Hoe vaak moet je knuffels wassen?

Het is dus aan jou hoe vaak je de knuffels van je kind wast, maar er zijn momenten dat het net even iets belangrijker is. Het is verstandig om de knuffel goed schoon te maken als je kleintje griep of hoofdluis heeft. Als je kind naar de kinderopvang gaat (en zijn knuffel meeneemt), kan een wekelijkse wasbeurt ook nodig zijn. Zo nu en dan schoonmaken is sowieso verstandig als je kind last heeft van astma of allergieën, want hoewel er in Nederland natuurlijk geen campagne loopt, stellen artsen wel dat er heel wat huisstofmijt in knuffels kan zitten – maar dat vind je natuurlijk ook in het matras, speelgoed, tapijten, noem maar op.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe vies is de knuffel van je kleine nou écht?
Sluiten