Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Vader stuurt knuffelrendier van zoon de ruimte in om hem een mooie les te leren

De feestdagen staan in het teken van gezelligheid, winterweer, verwondering van de kinderen, rendieren en … rendieren in de ruimte. Tenminste, als het aan deze fantastische vader ligt.

Indruk maken

Een vader heeft namelijk het knuffelrendier van zijn zoontje de atmosfeer in- en teruggestuurd om hem iets heel moois bij te brengen. David Taverner wil zijn zoon Lockie bijbrengen dat alle ideeën realiteit kunnen worden, hoe belachelijk die ideeën misschien ook klinken.

David kwam op het idee nadat hij zag hoe ondernemer Elon Musk een van zijn auto’s de ruimte in stuurde. ‘Ik vroeg me af wat ik de ruimte in kon sturen wat indruk op hem zou maken en ze zou inspireren’, vertelt de vader aan The Independent. ‘Ik besloot dat een knuffelbeer die in de ruimte zou zweven het best zou zijn.’

Ballon

Allemaal leuk en aardig, maar hoe krijg je dat voor elkaar? ‘Het moest drie keer hoger komen dan een vliegtuig. Ik heb het de lucht in gestuurd met een helium ballon die normaal gesproken gebruikt wordt om het weer te voorspellen. Maar het moeilijkste is: hoe krijg je hem weer naar beneden?” Hij nam een ingenieur in de arm om uit te rekenen hoe snel de ballon zou opstijgen, waar ‘ie zou knappen en hoe snel ‘ie weer naar beneden zou vallen. Door die berekening konden David en Lockie het knuffelbeest weer terugvinden.

Ze hebben nu de smaak te pakken en willen nog meer dingen de ruimte in – en terugsturen. Hij verliest echter de belangrijkste boodschap niet uit het oog: zijn kleine man laten zien dat alles mogelijk is. ‘Kinderen moeten weten dat alles waarvan ze dromen als kind werkelijkheid kan worden als ze volwassen zijn. Ik wilde een rendier de ruimte in sturen om zijn fantasie te stimuleren.’

Je bent nooit te oud voor een beetje fantasie. Onderzoek: mensen die dagdromen blijken dus slim en creatief te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme