Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 5 jan 2018

Knutselen met keukenspullen is nog nooit zó leuk geweest

De knutselwerken van je kind naar een ander level tillen met spullen die je al in huis hebt? Met deze keukenspullen is het makkelijker dan je denkt en zal je je kind vaker dan ooit in de keuken terugzien.

1. Gedroogde pasta

Kleur het, verf het, plak er stickers op of bestrooi het met glitters. Rijg de pasta aan een draad en laat het enige tijd drogen. Maak er bijvoorbeeld een ketting van, een dromenvanger of een windmolen. Alles kan en mag. Voor de jongere kinderen kun je de gekleurde pasta in een lege pot doen en voilà, een regenboogshaker.

2. Garen, draad of lint

Regenachtige dagen maken we binnen gewoon net zo leuk, en dit begint in de keuken. Pak wat garen, draad of lint in verschillende kleuren en knip dit in stukken. De lengte moet ongeveer net zo lang zijn als de breedte van je gang. Gebruik speldjes of schilderstape om de stukken op verschillende hoogtes in het gangpad te plakken. Van boven naar beneden en van links naar rechts. Op deze manier creëer je de ultieme Mission Impossible laser scene. Laat je kleine spionnen zich uitleven in dit zelf gemaakte spinnenweb.

3. Bubbeltjesplastic


Toevallig iets te veel keukenspullen gekocht en nu een overschot aan bubbeltjesplastic (noppenfolie)? Vooral je kinderen kunnen hier een heel mooi kunstwerk van maken. Bedek de tafel en de omgeving goed met een tafelkleed of papier (kranten) en tover wat vingerverf uit de kast. Laat je kind eerst in de vingerverf dippen en vervolgens een bubbeltje plastic kapot maken. Gebruik verschillende kleuren voor een vrolijk effect.

Wil je experimenteren met de overgang in kleuren, draai dan een stuk bubbeltjesplastic om een keukenroller en rol deze met verf over een anders stuk bubbeltjesplastic. Het resultaat zal je verbazen.

LEES OOK: De werking van kleuren: welke kleur heeft welke invloed op je?

4. Koffiefilters

Koffiefilters zijn ontzettend makkelijk te gebruiken en zorgen voor veel creativiteit. Vouw een filter bijvoorbeeld in vier en knip hier kleine stukjes uit. Het resultaat: een sneeuwvlok effect. Leuk voor de feestdagen die er bijna aankomen. Vergeet niet de koffiefilters een kleurtje te geven of te beplakken met stickers of glitters.

5. Bakvormpjes en cadeaupapier

Rol het oude cadeaupapier uit wat alleen maar stof heeft opgevangen in je kast. Het maakt niet uit of het een print heeft of juist niet. Hoe meer variatie hoe leuker. Hetzelfde geldt voor de bakvormpjes. Plaats de vormpjes op het papier en begin met het overtrekken van de vormpjes. Knip de vormen uit en plak deze op een kaart of poster om een decoratieve collage te maken.

6. Magneetletters

Magneetletters zien we vaak alleen terug in de keuken op de koelkast. Maar je kunt hier ook een leuk spel van maken. Verstop verschillende letters door de kamer. Leg ze op of naast objecten of speelgoed die beginnen met dezelfde letter. Vanaf nu begint de grote alfabet speurtocht. Geef extra punten voor het vinden in de juiste volgorde van het alfabet!

7. Keukenspons


Jaja, de spons is voor meer te gebruiken dan alleen voor de schoonmaak. Neem de zachte kant van de spons en druppel hier verticaal van boven naar beneden verschillende kleuren verf op. Veeg de spons van links naar rechts op een stuk papier en je hebt in één grote veeg een regenboog. Willen de kinderen niet graag in bad? Gebruik de spons om een ballon-boot te maken en ze zijn er niet meer uit te krijgen.

Pure Wow

Reageer op artikel:
Knutselen met keukenspullen is nog nooit zó leuk geweest
Sluiten