Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 4 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Knutselen met wc-rollen: 8 x de leukste creaties die je nu met je kind wilt maken

Heb je ook vaak een stapel lege wc-rollen liggen? Niet weggooien hoor! Je kunt de leukste dingen knutselen met wc-rollen. Pak samen met je kind lijm, papier en schaar en knutselen maar!

Knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is leuk omdat je op een simpele manier de leukste dingen kan maken. Papier raakt misschien op maar wc-rollen heb je altijd wel in huis. Met de volgende ideeën doe je wat inspiratie op voor de volgende knutselmiddag.

1. Vuurspuwende draak

knutselen met wc-rollen
Bron

Naast wc-rollen heb je hier gekleurd papier, rood crêpe-papier, bolletjes en nep oogjes voor nodig. Versier de rol met papier. Plak de sliertjes crêpepapier aan uiteinde en de bolletjes met oogjes aan de andere kant. Extra leuk: als jullie door de wc-rol blazen gaat de draak vuur spuwen.

2. Vogelvoer

knutselen met wc-rollen
Bron

Knutselen met wc-rollen kan ook nuttig zijn. Zo kun je een DIY maken om de vogels in de tuin te voeren. Smeer een wc-rol in met pindakaas. Bedek deze vervolgens helemaal met vogelzaad. Rijg de rol aan een draad of een stuk touw, net als een ketting. Knoop dit tot slot om een tak en de vogels kunnen smikkelen.

3. Stoere haai

knutselen met wc-rollen
Bron

Knip aan de onderkant van een wc-rol een driehoek. Nu heb je de bek van haai. Versier samen met je kind de haai met blauw papier. Vergeet de ogen en tanden niet. Rol een ander stuk blauw papier tot een hoorntje, dit wordt de staart. De staart zul je even zelf vastnieten aan het andere deel van de haai.

LEES OOK: Samen knutselen: deze coole 3D-verf maak je met maar drie ingrediënten

4. Lieveheersbeestje

knutselen met wc-rollen
Bron

Dit lieveheersbeestje is ontzettend leuk en makkelijk om samen met de kinderen te maken. Verf de wc rol zwart voor het lichaampje van het lieveheersbeestje. Plak aan de bovenkant twee zwart sprietjes. Knip een grote ronde cirkel doormidden en plak hier kleine zwartje rondjes op. De vleugels zijn klaar. Plak nep oogjes onder de sprieten en het lieveheersbeestje is af.

5. Bijenkorf

knutselen met wc-rollen
Bron

Leuk als decoratie in de kinderkamer. Verf een paar wc-rollen geel. Plak deze aan elkaar en tegen de muur. Knutsel voor de finishing touch nog wat bijtjes voor in de holletjes.

LEES OOK: Waarom creatief en ongestructureerd spelen zo belangrijk is (en een kartonnen doos ultiem speelgoed)

6. Prinsesjes

knutselen met wc-rollen
Met stiften en gekleurd papier kun je de leukste prinsesjes en zeemeerminnen tevoorschijn toveren uit wc-rollen. Erg leuk om samen met je dochter te maken.

7. Visjes

knutselen met wc-rollen
Voor deze visjes heb je vooral lijm en crêpe-papier in verschillende kleuren nodig. Voor de finishing touch rijg je ze met een draadje aan een satéprikker. Wedden dat je kind het hele huis doorrent met deze leuke visjes?

8. Ninja’s

knutselen met wc-rollen
Voor wat de wat stoerdere knutselaars kun je ook echt actiehelden maken. Voor deze ninja’s volsta je al met stiften, papier en lijm. Pak twee rietjes en knoop er eentje om de rol als een band. De ander steek je ertussen als een zwaard. Voila!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Knutselen met wc-rollen: 8 x de leukste creaties die je nu met je kind wilt maken
Sluiten