Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 2 augustus 2017

Je koffer inpakken wordt een makkie met deze 9 slimme hacks

Op vakantie gaan is leuk, maar je moet eerst nog die ellendige koffer inpakken die altijd sneller vol zit dan je lief is. Maar als je de beperkte ruimte goed gebruikt, kun je meer meenemen dan je denkt. Als je dat ook nog eens op een tactische manier doet, blijven je spullen ook nog eens netjes tijdens je reis.

Pas deze handigheidjes toe tijdens het inpakken van je koffer en we weten zeker dat je een stuk relaxter aan je vakantie begint. Opgeruimd staat netjes.

1. Verzamel je sieraden

Om te voorkomen dat je sieraden door je toilettas zwerven kun je je ringen en kettinkjes in een pillendoosje stoppen. Zo houd je je sieradencollectie geordend én mooi.

2. Orden je oorbellen

Oorbellen zijn kwetsbaar en daarom is het slim om ze handig op te bergen. In knopen zitten gaatjes die precies groot genoeg zijn om een oorbel doorheen te steken.

3. Hou die koffer schoon

Je hoeft je schoenzolen niet eerst te boenen als je er een badmuts onder doet voordat je ze in je koffer legt. Tip 2: De binnenkant van je schoenen kun je prima gebruiken als opslagplek voor kleine spullen die op die manier niet door heel je koffer verspreiden tijdens de reis.

4. Ruim je kledingkast op

Als je toch bezig bent met het uitzoeken van je vakantiekleding, kun je net zo goed meteen alle kledingstukken die je niet meer draagt uit je kast halen. Verkopen kun je heel makkelijk doen op de website van The Next Closet, waar je voor een prikkie de mooiste designerkleding koopt én verkoopt. Heb je meteen een extra zakcentje voor op vakantie én plek voor nieuwe kleding. Win-win!

5. Stel je parfumflesjes veilig

Er hoeft maar één parfumflesje te breken in en de complete inhoud van je koffer is vergeven. Pak die flesjes in door ze in een sok te stoppen. Op die manier is het breekgevaar een stuk kleiner.

LEES OOK: Met deze 18 hacks wordt reizen met kinderen een makkie

6. Organiseer je spelden

Als je íets makkelijk kwijtraakt dan zijn het wel die dunne schuifspeldjes. Stop ze in een leeg Tic-Tacdoosje en je bent er zeker van dat je ze twee weken later nog steeds hebt (als je ze weer netjes terug stopt na gebruik).

7. Neem kleine hoeveelheden mee

Je toilettas is al snel vol als je overal de originele verpakking van meeneemt. Bij de drogist kun je handige, lege reisverpakkingen kopen. Ga je echt maar kort weg, stop dan een lik dagcrème en foundation in een leeg lenzendoosje. Vaak heb je veel minder nodig dan je van tevoren denkt.

8. Zorgt dat je poeder niet breekt

Als je niet wil dat je dure poeder breekt, leg er dan een wattenschijfje in. Dit zorgt ervoor dat er geen speling in het doosje zit, waardoor je poeder niet breekt.

9. Vouw je ondergoed efficiënt

In plaats van al je bh’s apart in elkaar te vouwen, kun je ze allemaal in elkaar doen. Op die manier neemt je ondergoed minder ruimte in en heb je meer plek voor andere spullen. Dit werkt ook perfect bij slips.

Het past écht: zo stop je 12 outfits in een handbagage koffertje

Reageer op artikel:
Je koffer inpakken wordt een makkie met deze 9 slimme hacks
Sluiten