Koffietrend: de Babyccino

met supersimpel recept

Culinair

In Zuid Afrika, waar ik woon, is het al gewoongoed geworden. De Babyccino.

Op menig menukaart vind je hem hier onder de koffies en warme chocolademelk. Een hippe kleuterkoffie die zich laat typeren door het weglaten van de cafeïne, waarna er opgeklopte melk met een laagje kaneel of chocopoeder overblijft. Mijn drie bloedjes steken steevast synchroon hun mollige vingertjes in mijn cappuccino en los van dat het 1. Heet is 2. Cafeïne bevat, is het 3. MIJN cappuccino.

Het recept voor een gezellig koffiemomentje onder elkaar is simpel:

Wat heb je nodig:

– melk (vol, half, mager, alpro, wat je lekker vindt)
– strooisel (kaneel, chocopoeder, cacaoschaafsel)
– evt. honing

Bereiding:

Schuim de melk op met wat honing, strooi er (eventueel met een sjabloon als je je heel creatief voelt) wat strooisel overheen. Presenteer in een leuk doorzichtig glas en voila!

There comes a time in everyday when, no matter what the question is, the only answer is coffee

Meer leuke content? Like ons op Facebook