Sherita Jager
Sherita Jager Recepten 3 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste kokosijsjes maak je zelf!

Wie houdt er nu niet van kokos? Of beter nog, kokosijs. Deze heerlijke ijsjes maak je helemaal zelf en zijn ook nog eens supergezond. Om je vingers bij af te likken!

Deze Venezolaanse ijsjes maak je heel makkelijk thuis. Het is echt niet moeilijk en je kunt ze zo (on)gezond maken als je zelf wilt, want de suiker is optioneel en kan vervangen worden voor een zoetstof.

Het belangrijkste is het hebben van een lekkere kokosnoot. Een verse kokosnoot is te herkennen aan het vruchtwater. Hoor je het water in de kokosnoot klotsen als je hem schudt? Dan is hij goed. En als het vruchtvlees mooi wit is, heb je een perfecte kokosnoot. De kokosnoot kun je makkelijk openbreken door hem in een doek te wikkelen, en kapot te slaan. Haal het kokoswater er wel eerst even uit door de zachtste van de drie gaatjes in de kokosnoot te perforeren.

Wat heb je nodig voor de kokosijsjes?

1 kokosnoot
1 liter melk
50 gram melkpoeder (geen koffiemelkpoeder!)
400-500 gram gecondenseerde melk
Suiker naar smaak (let op, de zoete smaak wordt door het invriezen een stuk minder, dus gebruik suiker meer dan je denkt nodig te hebben)
IJsvormpjes

Zo maak je deze kokosijsjes:

Breek de kokos open. Pak het vruchtvlees van de kokosnoot, en maak hem helemaal schoon – haal het bruine velletje eraf –, en rasp de kokosnoot fijn. Meng de geraspte kokosnoot in de blender met 1 liter melk en de melkpoeder. Blend het geheel tot een gladde massa.

De andere helft van de kokosnoot maak je ook schoon, en rasp je. Je kunt zelf kiezen of je fijne stukjes kokos, of wat grovere stukjes kokos in je ijsjes wilt. Afhankelijk van wat je wilt, kies je een passende rasp. Kinderen houden vaak van wat kleinere stukjes kokos.

Voeg nu het kokosmengsel, de gecondenseerde melk, en de suiker toe. Meng het geheel goed, en schenk het mengsel in de vormpjes. Zet de ijsjes minimaal 8 uur in de vriezer en smullen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De lekkerste kokosijsjes maak je zelf!
Sluiten