Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 17 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Huh wat? Doen er mensen kokosolie in hun koffie?

Misschien is de trend je ontgaan, maar kokosolie in je koffie is het nieuwe ding. Je leest het goed: je verwerkt het dus niet alleen maar in baksels en toetjes, maar nu ook in je koffie. Dus waarom doen mensen dat?

Kokosolie in de koffie

Kokosolie is van nature rijk aan middellange vetzuren (MCT= Medium Chain Triglyceriden) waaraan het haar bijzondere werking te danken heeft. Deze vetzuren worden namelijk sneller opgenomen door het lichaam vergeleken met andere vetten. Het ketogene dieet is tegenwoordig extreem hot en mensen die hier aan doen zweren ook bij kokosolie.

Zij doen dit dagelijks in de koffie om de honger te onderdrukken, het metabolisme te stimuleren en meer energie te krijgen. Er zijn geen harde bewijzen voor deze voordelen, maar de toename van deze trend is niet voor niks. Koffie met kokosolie wordt dus ook wel keto coffee genoemd.

LEES OOK: Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt.

Dus hoe smaakt het?

De smaak van de koffie zelf blijft identiek, hij wordt alleen wat romiger en wat voller. Zorg wel dat de koffie echt goed heet is voordat je de kokosolie eraan toevoegt. Het is namelijk niet zo lekker om klonten vet te moeten ‘eten’. Als je je vetinname wil verminderen is dit drankje wellicht niet ideaal voor jou, maar voor een ieder die niet bang is voor vetten is dit optimaal. Het is in ieder geval vele malen gezonder dan je caramel latte macchiato. Probeer het zelf en ervaar of het iets voor je is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Huh wat? Doen er mensen kokosolie in hun koffie?
Sluiten