Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Kolven op werk: deze moeder deed het en ging viral door een briefje waar ze shoppers mee wilde inlichten

Het vinden van een geschikte plek om te kolven is een uitdaging voor veel werkende moeders. Helemaal als je in een winkel werkt en je de enige bent die in de winkel staat om op te letten. Dat is precies de reden waarom deze moeder, Codey Burghard, het handgeschreven briefje op het raam in de etalage wel kon waarderen.

Ze was van plan om naar de winkel te gaan, maar stond plots voor een dichte deur. Gelukkig vond ze het niet erg, dankzij het briefje begreep ze de situatie juist heel goed.

Het briefje

‘Ik weet zeker dat er minstens één klant is die hier wel over gaat vallen’, schreef Codey bij de foto op haar Facebookpagina, ‘Maar ik steun dit voor de volle 100%, het is niet de fout van de werknemers, kolven op werk is gewoon toegestaan.’

Het is natuurlijk heel fijn dat klanten zoals Codey zich kunnen inleven in de winkelmedewerker, én hoe fijn is het dat de winkelmedewerker zich bevoegd voelt om de pauze te nemen en naar haar lichaam te luisteren. De post van Codey ging viraal en het meerendeel van de reacties zijn (gelukkig) positief.

Codey ging nog terug naar de winkelmedewerker, om haar te vertellen hoe awesome het was en ze liet zien hoeveel mensen haar steunden (aan de hand van het Facebookbericht). Ze vond het heel lief, maar vertelde ook dat ze het best eng vond om het briefje op te hangen, maar ze moest wel.

Onderzoek

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Women’s Health Issues, bleek dat moeders die een lagerbetaalden baan hebben, veel minder kans hebben op pauzes om te kolven, of überhaupt een fatsoenlijke ruimte om te kunnen kolven dan mensen met hogere inkomens. Wat absurd is, want als moeder heb je voedingsrecht tot je baby 9 maanden is (daarna heb je natuurlijk nog steeds het recht om te kolven, maar wordt het niet doorbetaald), waardoor je maximaal een kwart van je werktijd mág besteden aan het voeden van je kleine of het kolven. Hier zou je niet eens een pauze voor op hoeven geven. Bovendien is je werkgever verplicht om te zorgen voor een geschikte kolfruimte.

Ben je benieuwd hoe het er uitziet als mannen borstvoeding zouden kunnen geven? Deze hilarische video brengt het in beeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kolven op werk: deze moeder deed het en ging viral door een briefje waar ze shoppers mee wilde inlichten
Sluiten