Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 16 nov 2018

Herkenbaar! Deze (best komische) angsten kom je tegen in het ouderschap

Ouderschap. Je hebt een idee van wat je zo ongeveer te wachten staat, maar helemaal precies ga je het nooit weten. Het is een aaneenschakeling van verrassingen: een beetje goed, een beetje onverwacht, een beetje ongewenst zo nu en dan.

Er zijn veel angsten die samengaan met het ouderschap, in verschillende gradaties. Grote angsten, maar ook komische angsten. Degenen die je echt kunt begrijpen en waarderen als je kinderen hebt of een opvoedingsrol hebt gekregen.

De karretjes in de supermarkt

Do we need to say more? Het idee achter winkelkarretjes voor kinderen in de vorm van een ‘auto’ is schattig, maar op de een of andere manier denken kinderen dat ze Max Verstappen zijn zodra ze er in zitten. Arme enkels… Jouw enkels, maar ook die van andere mensen in de supermarkt. Oeps.

Ongemakkelijke momenten

Wanneer je gewoon rustig aan het kletsen bent met een vriendin en je kind ineens een van die zeer persoonlijke verhalen over jou onthult. Het soort die je niet per se aan de grote klok wilt hangen.

Over praten gesproken

Ah, kinderen. Ze zeggen echt van alles. En dan maakt het nog niet eens uit wat jij hen zelf aanleert, er zijn altijd externe elementen die extra woorden bieden. Wanneer je kind ze horen gaat de herhaalknop direct aan. Het is ons een raadsel hóe kinderen er aan komen, maar gênant is het wel.

Het geluid van stilte

Normaal gesproken zou je denken dat een moment van stilte tijdens een fase waarin kinderen over het algemeen altijd lawaai maken, even heerlijk is. Maar het geluid van stilte leidt in de meeste gevallen toch echt tot problemen: van een nieuwe muurschildering tot de make-uptas van mama helemaal hebben opgesmeerd…

quote-zwijgen-peuter

Misschien is het geen chocolade

Die ene vlek in de bank? Hmm.. Vreemd genoeg neemt de vraag of het chocolade in veel ruimte in binnen het ouderschap dan je ooit had kunnen denken. Wat als het uiteindelijk geen chocolade blijkt te zijn? Hoe komt dat daar nou weer terecht?

Driftbui Dinsdag, of eh, elke dag

Weet je nog, de laatste keer dat je even winkelde en de kids heerlijk rustig waren. Tot ze besloten hongerig te worden, dan weet je dat het humeur alle kanten op kan gaan. Als je dacht dat de luchthavenscène van Home Alone hectisch was, heb je dit nog niet gezien (hi, online shoppen).

Dus toch karma?

Op een bepaald moment in ons leven is ons verteld: ‘Ik hoop dat je kinderen later dezelfde problemen veroorzaken die je ons gaf!’ Toen lachten we er om. Nu we eenmaal ouders zijn, hebben we flashbacks naar de problemen die we zelf ooit veroorzaakten. Ons gelach verandert in een nerveuze lach, en laten we hopen dat de geschiedenis zichzelf niet herhaalt 😉

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Herkenbaar! Deze (best komische) angsten kom je tegen in het ouderschap
Sluiten