Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Work & Life 26 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Koningsdag online: 5x de leukste online initiatieven voor een huisfeestje

Dit jaar geen leuke festivals en vrijmarkten op 27 april. Koningsdag is omgedoopt tot Woningsdag en we vieren de verjaardag van onze Koning daarom allemaal vanuit ons eigen huis. Wil je toch een beetje dat Koningsdag gevoel krijgen? Dan mag je deze online initiatieven niet missen!

Als deze Coronatijd al iets positiefs in ons losmaakt is het wel creativiteit. Op veel vlakken en in veel branches worden er creatieve oplossingen bedacht. Zo ook voor Koningsdag.

Koningsdag online

Deze online activiteiten mag jij zeker niet missen op 27 april!

1. Koningsdag Thuis

Het grootste initiatief is dat van de Oranjebond. Zij lanceerden een online platform met de naam Koningsdag Thuis waarop heel Nederland samen Koningsdag kan vieren door middel van video’s en livestreams. Al heel veel bekende Nederlanders nemen deel aan dit initiatief door middel van een video.  Zo kun je muziek luisteren en workshops volgen. Maar je kunt ook je eigen video of livestream aanmelden. Ook leden van het Koninklijk Huis zullen deelnemen en de activiteiten op het platform volgen.

2. Vondelpark Live

In het Vondelpark vind je dit jaar helaas geen kinderen die viool spelen of kaarttrucjes doen. Gelukkig kunnen de kids online wel terecht. Op Vondelpark Live kunnen kinderen hun kunsten toch vertonen aan de digitale bezoekers, én niet onbelangrijk, ze kunnen er ook nog een zakcentje mee verdienen!

3. Nextdoor Kleedjesmarkt

Had je afgelopen jaar al wat spullen verzameld voor de vrijmarkt? Niet getreurd, je kunt ze nog steeds kwijt. Op de digitale kleedjesmarkt van Nextdoor kun jij eenvoudig aan je buurtgenoten oude spullen slijten. Bovendien een leuke manier om eens meer mensen uit je buurt te leren kennen.

4. 538 Koningsdag

Van 538 zijn we grootse feesten gewend op Koningsdag en dat is dit jaar niet anders. Ze organiseren een geweldig virtueel Koningsdagfeest dat voor iedereen live te volgen is. Vanaf 15:00 geniet je van de muziek van onder andere Alicia keys en Martin Garrix.

5. Kingsday VR

Helemaal los gaan in de woonkamer? Dat lukt zeker met Kingsday VR. Een uniek festival dat tussen 20:00 en 23:00 plaatsvindt op De Dam in Amsterdam. Met je VR bril op loop je rond over het festivalterrein alsof je er echt bent! Maar ook zonder VR bril kun je meegenieten van de livestream.

Lees ook:

Hét recept voor Koningsdag: zo maak je zelf oranje tompoucen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Koningsdag online: 5x de leukste online initiatieven voor een huisfeestje
Sluiten