Inga Stoit
Inga Stoit Work & Life 17 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Alles wat een koninklijke baby wel en niet mag eten (ja, echt)

Het is geen geheim dat de koninklijke familie strikte regels heeft op te volgen. Ze mogen bijvoorbeeld geen knoflook eten. Zoals we allemaal weten is er een nieuwe royal baby op komst en hij of zij mag net als de rest van de fam, bepaalde dingen niet eten. Zo gaat het dieet van de kleine er ongeveer uitzien:

1. Borstvoeding is geen must

De meerderheid van de koninklijke baby’s werd in de afgelopen eeuwen overhandigd aan een verpleegster. Prinses Diana brak met deze norm en gaf zowel William als Harry borstvoeding. Kate deed hetzelfde bij prins George, dus het lijkt erop dat vandaag de dag de beslissing aan de koninklijke mama zelf wordt overgelaten.

2. Babyvoeding komt niet uit winkels

Darren McGrady heeft 15 jaar lang voor de koninklijke familie gewerkt en was verantwoordelijk over het babyvoedsel van prins William en prins Harry. Hij maakte alles vers en heeft nog nooit verpakt eten gezien. Dit hoeft ook niet gezien er ruim 20 chefkoks rondlopen en ten alle tijden voor de familie kunnen koken.

3. Homemade fruit puree

Volgens McGrady hebben William en Harry veel gepureerde appels en peren uit het Sandringham-landhuis van de koningin gegeten. Hier werd uiteraard geen rommel aan toegevoegd en alles werd zo perfect mogelijk gepureerd. Toen de kinderen ouder werden kregen zij gepureerde groenten en kip.

LEES OOK: Met deze 5 manieren laat je jouw kleine groente(s) eten.

4. Eigen verbouwde ingrediënten

De voormalige chef-kok van de koninklijke familie, Carolyn Robb, vertelt dat de koninklijke familie er de voorkeur aan geeft voedsel te eten wat door de koninklijke landgoederen wordt geproduceerd en verbouwd. Denk aan: melk, wortelen, erwten, broccoli en kippen. Eigenlijk hebben ze vrijwel alles in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Alles wat een koninklijke baby wel en niet mag eten (ja, echt)
Sluiten