Merel Schut
Merel Schut Eten 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Yes! Koolhydraatarme friet maakt patatje een niet zo-guilty-pleasure

Zeg eens eerlijk: een gezond frietje, dat is een droom toch? Het hoeft niet bij dromen te blijven want schrijver Leon de Winter haalt het nieuws met een welkome uitvinding: een koolhydraatarm patatje voor de airfryer.

Frietje van menu geschrapt

In NRC vertelt de Nederlandse schrijver die in Amerika woont, dat hij in 2012 de diagnose pre-diabetes type 2 kreeg na een medische check. Hij moet op een koolhydraatarm dieet en daarmee verdwijnen brood, aardappels, pizza en friet van zijn menu. Ai, je zal dat frietje maar moeten missen!

Na een zoektocht in supermarkten ontdekte De Winter dat een alternatief voor dat lekkere frietje onvindbaar is. Samen met zijn neef, hartchirurg León Eijsman, besloot hij daarom zelf een zoektocht te starten naar de magische formule van friet, maar dan van aardappelen zonder koolhydraten. Een onmogelijke opgave, zo lijkt het. Maar het is gelukt, na uren klooien in keukens en laboratoria.

De koolhydraatarme friet van Leon & León ligt binnenkort in de winkels, onder andere bij supermarkten van Albert Heijn. De friet bevat ongeveer 30% minder calorieën en koolhydraten. Dat is dus een welkome aanvulling voor diabetespatienten of mensen die regelmatig op de weegschaal staan en wel wat gewicht willen verliezen.

De patat gaat in de airfryer en extra zout is niet nodig. Wij kunnen niet wachten! Ga jij ze proeven?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NRC

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Yes! Koolhydraatarme friet maakt patatje een niet zo-guilty-pleasure
Sluiten