Redactie
Redactie Kids 28 februari 2017

Koppel fotografeert drie jaar lang ‘I Amsterdam’ letters

Tracy Abraham is een Britse die in 2007 in Londen tegen een Nederlandse man aanliep. Ze kregen verkering, verloofden zich, trouwden en kregen twee zonen. Ze legde dat gehele traject op bijzondere, ‘Amsterdamse’ manier vast. Weer eens wat anders dan een timelapse.

Aangezien de familie van haar man in Nederland woont, bezocht het stel door de jaren heen bovengemiddeld vaak de hoofdstad. Centraal in die trips stond elke keer een bezoek aan het Museumplein, waar elke keer bij een specifieke letter van het het beroemde ‘I Amsterdam’ bord een foto genomen werd.

Vaste prik

Tracy: ‘De eerste keer dat we onszelf voor een letter – de D – fotografeerden was ter gelegenheid van ons verlovingsfeest in Amsterdam. Maar een foto naast één letter ziet er nogal raar uit als je die ophangt, dus we besloten toen dat we vanaf dat moment elke keer dat we in Amsterdam waren een foto zouden nemen bij een andere letter.’

LEES OOK: Wauw! Stel maakt prachtige timelapse van een zwangerschap (met bijzondere twist)

De daaropvolgende keer dat Tracy en haar man terugkeerden naar Amsterdam was na hun huwelijk. Ze poseerden voor de letter M, onwetend dat Tracy op dat moment zwanger was van hun eerste zoon. De daaropvolgende bezoekjes volgde elke keer een nieuwe foto, in de zon, regen of sneeuw (en soms alledrie), de ene keer met een buik, dan met een newborn, totdat de laatste foto gemaakt werd bij de E met de complete familie. Het project nam uiteindelijk drie jaar en tien bezoekjes in beslag.

Ons verhaal

De fotoreeks hangt in de gang van het Londense huis van het stel en is naast een zeer kostbaar bezit, ook een prachtige verbeelding van ‘the story of us’, aldus Tracy. 

Leuk: Tracy blogt regelmatig voor I Amsterdam over leuke dingen te doen in Amsterdam voor kinderen.

En zo ziet dat eruit aan de muur!

Superleuk idee! Heb jij ook zo’n creatieve manier om je liefde te verbeelden? Deel het op onze Facebookpagina!

Vader Frans staat erom bekend dat hij hele mooie timelapses maakt van zijn kinderen, bijvoorbeeld deze timelapse van dochter Lotte.

Reageer op artikel:
Koppel fotografeert drie jaar lang ‘I Amsterdam’ letters
Sluiten