Iris Kodde
Iris Kodde Work & Life 23 jan 2016

Koppel is 82 (!) jaar getrouwd en deelt haar geheim voor een succesvol huwelijk

Nicholas and Rafaela Ordaz zijn al 82 jaar getrouwd én Nicholas was ook nog eens 102 geworden. Ook Rafaela was kort geleden jarig, zij werd namelijk in oktober 100 jaar. Alles bij elkaar genoeg reden voor een groot feest.

Tijdens het feest werd het koppel omringt door familie (want daar hebben ze genoeg van). Veel van de 14 kinderen, 44 kleinkinderen, 83 (ja, echt) achterkleinkinderen en 12 van de achter-achterkleinkinderen waren aanwezig. Naar eigen zeggen houden ze het al zo lang vol samen door respect, genegenheid en zich geen zorgen te maken om dingen die niet belangrijk zijn.

De twee trouwden in 1934 tijdens de Grote Depressie in de Verenigde Staten. Op dit moment staan ze op de negende plek in de lijst met langste huwelijken ooit. Als het stel nog acht jaar bij elkaar blijft, verovert ze de titel van het langste huwelijk ooit.

Kleindochter Isela Garcia vertelt: ‘Mijn ouders zijn altijd al hele waardevolle rolmodellen voor mij geweest. Ik bewonder hun compassie voor elkaar. Ik kan niet zeggen dat ik ze ooit boos heb gezien.’

Kun jij nog wel wat relatieadvies gebruiken? Dit zijn 10 geheimen van een goede relatie (met kids) >

Reageer op artikel:
Koppel is 82 (!) jaar getrouwd en deelt haar geheim voor een succesvol huwelijk
Sluiten