Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 15 sep 2021

Koppels die deze handeling uitvoeren tijdens de seks zijn gelukkiger

Liefde gaat niet altijd over rozen, relaties kennen ups and downs en seks wordt een routine… Gelukkig zijn er verschillende manieren om dichter naar elkaar te groeien en elkaar gelukkig te maken (en te houden). Zo blijkt dat koppels die deze handeling uitvoeren tussen de lakens over het algemeen gelukkiger zijn.

Praten jullie tijdens het vrijen? En nee, dan doel ik niet op dirty talk,  maar op body language. Koppels die – zowel verbaal als non-verbaal – aangeven wat ze wel of niet fijn vinden tussen de lakens hebben een sterkere relatie.

Non-verbaal

Deze conclusie komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Tijdens een studie werden ongeveer 400 mensen ondervraagd. Op welke manier én hoevaak zij communiceren tijdens de seks stond centraal binnen deze studie.

Ook werden de participanten gevraagd in hoeverre zij gelukkig waren met hun seksleven, seksuele communicatie én relatie in het algemeen. Praten tijdens (en over) de seks werd door veel participanten geassocieerd met een gelukkige relatie.

Oeh lala! Dit vertelt jullie favoriete seksstandje over jullie relatie

Schaamteloos

Het klinkt misschien een tikkie voor de hand liggend, maar ga maar ‘s na hoe vaak je écht praat tussen de lakens. Vertel je het  je partner – dan wel via lichaamstaal – direct als hij/zij iets doet wat je fijn vindt? En durf je uit te komen voor je seksuele fantasietjes?

Als het antwoord op deze vragen “ja” is, is de kans groot dat jij je op je gemak voelt bij je lover. Je kunt jezelf zijn en kent geen schaamte, ook niet buiten de slaapkamer.

Kwetsbaar

Als jullie zulke intieme, kwetsbare en soms zelfs awkward dingen met elkaar kunnen delen voeren jullie waarschijnlijk ook gesprekken over wat jullie wel en niet fijn vinden binnen een relatie. Juist omdat jullie hierdoor rekening met elkaar kunnen houden en op elkaars wensen en behoeften kunnen inspelen maken jullie elkaar dolgelukkig. Aha, zo simpel is ‘t dus!

Dus willen jullie je relatie laten slagen? Communiceren tijdens de seks is hét sleutelwoord tot een gelukkige relatie!

5 fouten die we allemaal weleens maken en niet goed zijn voor je relatie

Reageer op artikel:
Koppels die deze handeling uitvoeren tijdens de seks zijn gelukkiger
Sluiten