Ha! Déze kinderen gaan later hartstikke veel geld verdienen

Heb je koppige kinderen op de wereld gezet? Dan is de kans groot dat je in het eerste jaar door het karakter van je kleintje zo tien jaar ouder bent geworden. Reken jezelf (of in dit geval je kinderen) maar rijk, want koppige kinderen hebben een grotere kans om later rijk te worden.

Koppige kinderen domineren de wereld

Niets is minder waar: uit onderzoek blijkt dat kinderen die de regels breken degenen zijn die later de hoogste inkomens hebben. Wie had dat gedacht? Bovendien is het niet zomaar een onderzoek. Ze zijn namelijk al in 1968 begonnen met het volgen van basisschool leerlingen. Daarbij werd gekeken naar gedrag, intelligentie en sociaal-economische status.

Stoute kinderen verdienen later meer

Wat blijkt? De kinderen die destijds als uitdagend en stout bestempeld werden, verdienen nu dus het meeste geld. De intelligentere kinderen hebben wel meer kans op een goede baan, maar dat hoeft niet altijd een vetpot te zijn. Hun rebelse klasgenoten verdienen namelijk meer dan zij nu per maand binnenkrijgen.

Dus mocht je weer tot tien moeten tellen omdat je kind capriolen uithaalt, denk dan aan het toekomstperspectief. Uit het onderzoek blijkt dat het uiteindelijk allemaal wel goedkomt.

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ha! Déze kinderen gaan later hartstikke veel geld verdienen
Sluiten